Miks on seks niivõrd oluline suhte osa?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seks saab hoopis teise tähenduse, kui seda kogemust jagada armastatud inimesega. Esialgu võib tunduda, et seks on vaid üks naudinguviis, kuid tegelikult kaasneb seksiga mitmeid häid asju.

Paljud inimesed on arvamusel, et seks pole sugugi niivõrd tähtis, kuid siin on viis head põhjust, miks seks on oluline suhte osa, kirjutab healthmeup.com.

Hoiab teid ühenduses. Seks on intiimne kogemus, mis võib sind ja partnerit lähedasemaks muuta mitte vaid füüsiliselt vaid ka emotsionaalselt. Keemia magamistoas suudab paremaks muuta ka kogu suhte keemiat. Suhe, millest puudub seks, võib ajapikku muutuda õrnaks, seega tuleks omavahelist kireleeki põlevana hoida.

Hoiab stressi eemale. Kahjuks piinab stress praegusel ajal paljusid inimesi ning võib hakata ka armusuhet mõjutama. Ent uuringud on näidanud, et seks aitab ajus vallandada hea tuju hormooni, mis vähendab stressi. Selle asemel, et antidepressante võtta, poe partneriga parem linade vahele ja saa stressist jagu.

Hoiab romantikat elus. Seks võib tunduda füüsilise tegevusena, aga sel on ka emotsionaalne pool. Seksi ajal vallandab keha hormooni nimega oksütotsiin, mida nimetatakse ka armastuse hormooniks. See tekitab sooje tundeid partneri suhtes ja suurendab teievahelist usaldust.

Hoiab hormoone tasakaalus. Eelpool sai juba mainitud, et seks aitab stressi leevendada, kuid lisaks sellele aitab seks hoida kehas hormonaalset tasakaalu. See leevendab omakorda teisi emotsionaalseid probleeme nagu depressioon ja ärevus. Seks aitab suurendada ka viljakust.

Hoiab teid mõlemaid tervetena. Seks mõjub tervisele üldiselt hästi. Seks muudab sind ja partnerit paindlikumaks. Seks mõjub hästi ka ainevahetusele ja immuunsüsteemile, samuti võitleb seks vananemisega. Kui seks on teie suhte regulaarne osa, võite kindlad olla, et olete mõlemad terved ja teie suhe püsib elavana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles