Imelihtsad kihilised kreemikoogid

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihilised kreemikoogid
Kihilised kreemikoogid Foto: Ragne Värk

Kui Napoleoni koogi tegemine tundub sulle liiga suure ettevõtmisena, siis pakub Ragne Värk oma blogis kokkama.ee välja kreemikoogikeste retsepti, mis on märksa lihtsam, aga maitse poolest alla ei jää.

  • 500 g valmisrullitud lehttainast
  • 2 topsi (2 x 230 g) vanillipudingut
  • 1 dl 35-protsendilist rõõska koort
  • kaneeli

Laota lehttainas laiali ning lõika tainas 12-15 cm laiusteks plaatideks. Seejärel lõika tainaplaadid viieks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga režiimil) ca 15 minutit või seni kuni tainaribad on kerkinud ja kuldpruunid. Lase jahtuda ning lõika iga küpsetatud riba horisontaalselt kolmeks.

Kreemi valmistamiseks vahusta koor vahule. Lisa segades juurde vanillipuding. Määri tainaribade vahele kreem (tainariba-kreem-tainariba-kreem-tainariba-kreem). Osad ribad purusta ning kata puruga koogid. Raputa maitseks peale pisut kaneeli. Lase kookidel seejärel jahedas maitsestuda vähemalt 4 tundi. Kõige mugavam näppude vahelt süüa! 

*Kui kreem saab otsa, siis võib osad järelejäänud küpsetatud tainaribad niisama ära süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles