Liina Raud: kui elamine muutub väga raskeks, peab võib-olla kunagi Eestist lahkuma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Raud
Liina Raud Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Poliitik ja näitleja Liina Raud (endine Vahter) avaldas ajakirjas Naised arvamust, et Eestis on liiga väike lastetoetus ja elu on siin raske.

«Mul endal on väike põngerjas kasvamas, kes varsti saab pooleteiseaastaseks, ja ema-isapalk lõpeb ära,» tõi Liina näiteks. «Mis saab edasi? Laps vajab ju arendavaid asju järjest rohkem. Näiteks kui tahan minna poole aasta pärast tööle, on see väga raske, sest päevahoiud on tasulised, lasteaia- ja sõimekohti vähe. Mis sa selle 19 euro eest saad?»

Liina sõnul tahavad eestlased kodumaalt lahkuda, kuid mitte selle pärast, et neile Eesti ei meeldiks, lihtsalt elutingimused on kehvad. «Ei tahaks küll kuidagi siit ära minna, aga kui elamine muutub väga raskeks, peab võib-olla kunagi minema,» nentis ta ja tõi näiteks, et on ise pärit Türilt ning muretseb kodukoha tuleviku pärast. «Meil on tekkinud lõhutud ühiskond, igaüks on iseenda eest väljas ja ükskõikne, kuidas läheb naabril – ka seda peaks lahendama riiklikul tasandil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles