Marianne Mikko presidendi vastuvõtu kleit on sel aastal oranž

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 95. aastapäeva presidendi vastuvõtt. Riigikogu liige Marianne Mikko, Chalmersi Tehnikaülikooli professor Peter Andrekson.
Eesti Vabariigi 95. aastapäeva presidendi vastuvõtt. Riigikogu liige Marianne Mikko, Chalmersi Tehnikaülikooli professor Peter Andrekson. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Tuntud poliitik, ajakirjanik ja riigikoguliige Marianne Mikko on presidendiballil juba aastaid käinud ja erandiks pole ka tänavune aasta. Marianne tunnistas Buduaarile, et kõige keerulisem ning pikaajalisem protsess on kleidi õmmelda laskmine ja selle ülesande usaldab ta oma lemmikdisainerile, kes õmbles ka tema pulmakleidi.

Marianne võtab presidendiballi jaoks valmistumist väga tõsiselt. «Loomulikult on Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva auks korraldatud vabariigi presidendi ja tema proua vastuvõtt meedia tähelepanu keskmes. Saan sellest aru ning püüan alati varakult asuda kleidiga tegelema. Igal aastal ei õnnestu see laitmatult, aga vähemasti püüan!»

Sel aastal tundis Marianne Mikko, et tahab välimuses ida ja läänt ühendada. «Minu kleidi kangad pärinevad Indiast ja värv on oranž. See toon on mind alati rõõmustanud, kui olen Aasias jälginud budistlikke munki. Et aga viimasel ajal paelub mind üha enam art déco, siis tikand mu toorsiidist jakil on mõjutatud just sellest kunstivoolust,» kommenteerib ta.

Marianne laseb oma kleidi õmmelda tunnustatud moedisaineril. «Kui nüüd paar erandit välja jätta, siis on minu iseseisvuspäeva vastuvõtu kostüümi autoriks alati olnud moelooja Riina Põldroos. Mulle meeldib tema lähenemisviis nii subjektile kui ka objektile. Riina Põldroosiga on meeldiv koostööd teha. Ta kuulab minu mõtteid, mõtleb kaasa ja reeglina on tulemuseks väga naiselik Marianne. Igatahes arvab sedasi minu abikaasa ja tuleb tunnistada, et ka mina ise tunnen end Riina Põldroosi rõivastes hästi. Muide, temalt pärineb ka mu pulmakleit,» kiidab Marianne Riina loomingut ning talenti.

Ka meigi ning soengu osas on Mariannel välja kujunenud oma lemmikud. «Mis puudutab meiki ja soengut, siis minu jumestust on juba aastaid teinud ja loodetavasti teeb selgi korral selline professionaal nagu Maimu Keevallik. Soengu ja juukselõikuse olen usaldanud Tamara Korjaginale. Ta on vaieldamatult Eesti üks parimaid oma ala tegijaid. Tavaliselt istun tema tooli ja Tamarale on antud vabad käed teha, mida iganes ta soovib. Tamara põhiküsimuseks on, et mis stiilis on kleit. Nii Maimu Keevalliku kui ka Tamara Korjaginaga on hea asju ajada, sest mul pole vaja pikalt seletada, mis ja kuidas. Jumaldan inimesi, kes valdavad oma ala,» tõdeb Marianne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles