Viis nõuannet, kuidas raskest eluperioodist üle saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed kogevad elus hetki, mil nad peavad iseendasse vaatama, et leida jõudu ja vastupidavust. Kui leiad endas vastupidavust, siis suudad takistustest, kaotusest ja tragöödiast üle saada.

Ilma nende omadusteta kipume muredesse takerduma. Vastupidavus ei tähenda, et me ei koge iial viha, kaotusvalu või kurbust, kuid kui me oleme vastupidavad, siis suudame elus edasi liikuda, seda nii füüsilises kui emotsionaalses mõttes, kirjutab GalTime.

Kuidagi leiame jälle julguse, et ennast ja oma maailma uuesti üles ehitada. Me ei pea seda kõike üksi tegema, vastupidavus tähendab ka seda, et me julgeme abi otsida. Siin on viis nõuannet, kuidas rasketest hetkedest üle saada.

Suhtle. Loo ja hoia tugevaid sidemeid oma lähedaste, sõprade ja naabritega. Lähedaste tugi on rasketel aegadel hädavajalik. Julge paluda lähedastelt abi ja tuge ning paku sama ka teistele.

Õpi kogemustest. Tuleta meelde, kuidas oled minevikus probleeme lahendanud ja neist tugevamana välja tulnud. Millised oskused ja strateegiad aitasid sul keerulistest olukordadest üle saada? Sa võid neile endiselt loota.

Harjuta optimismi. Lootus on see, mis aitab segastel aegadel edasi liikuda ja tulevikku optimistlikumalt vaadata. Seda, mis juhtus minevikus, ei saa enam muuta, kuid vaata tulevikku ootusärevuse ja usuga.

Hoolitse enda eest. Hoolitse enese eest füüsiliselt, vaimselt, emotsionaalselt ja hingeliselt. Puhka ja paku oma hingele midagi, mis sind tugevamaks muudaks ning sisemist rahu taastaks.

Iga päev olgu tähenduslik. Tee midagi iga päev, mis oleks mõttekas ja tekitaks tunde, et sa oled midagi saavutanud. Loo reaalseid eesmärke tuleviku jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles