Kümme lihtsat nippi, kuidas õppida oma tööd rohkem nautima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti USAs läbi viidud uuringust selgus, et 70 protsenti töötajatest tunneb tööl igavust või pole oma tööga rahul. Ometi ei pea see nii olema.

Siin on kümme lihtsat nippi, kuidas iga päev oma tööd rohkem nautida, kirjutab Inc.com.

Jälgi inimesi. Töö muudavad nauditavaks ja lõbusaks toredad kolleegid. Jälgi kontoris olles oma kolleege ja ürita välja mõelda, mis neid oma töö juures motiveerib. Mis aitab neil hommikul voodist tõusta ja tööle tulla. Tekita omale tervislik uudishimu ja sa ei tunne töö juures enam igavust.

Mõtle, mida ütled. Lobamokkadel tekib oma suure suu pärast sageli probleeme. Mõtle, mida sa öelda tahad ja ürita vältida oma sõnadest tekkida võivat stressi. Ära lase sõnadel oma päeva rikkuda.

Õpi rohkem. Kui töö on tegemist väärt, siis tuleks see endale selgeks õppida. Mida paremini sa oma oskuseid kasutad, seda nauditavamaks muutub töö tegemine.

Hinga sügavamalt. Pealiskaudne hingamine ei anna ajule piisavalt hapnikku ning sellest võib tekkida depressioon ja ärevus. Sügavad hingetõmbed loovad aga rahutunnet ja aitavad lõõgastuda.

Söö aeglasemalt. Söömine on elus üks suurimaid naudinguid. Selle asemel, et võimalikult kähku lõunal ära käia ja kiiresti süüa, õpi parem toitu nautima. Pane tähele ka hindasid, ära raiska lõunasöögile liiga palju raha.

Unista kirglikumalt. Eesmärgid on motiveerivad vaid siis, kui neid tõukavad tagant emotsioonid. Mida tugevamad on teatud eesmärkidega seotud emotsioonid, seda suurema tõenäosusega näed sa vaeva, et neid saavutada.

Naerata rohkem. Kõik teavad, et inimesed naeratavad siis, kui nad on õnnelikud, aga vähesed on teadlikud, et naeratamine toimib ka teistpidi. Kui sa naeratad, siis tekib ka õnnetunne.

Otsusta kiiremini. Otsustusvõime puudumine on töö juures üks suurimaid miinuseid. Parem on langetada nüüd ja kohe otsus, mis võib valeks osutuda, kui langetada õige otsus siis, kui on juba liiga hilja.

Andesta kergemini. Inimesed teevad vigu ja see võib mõjutada kogu ettevõtet. Vimma pidamine muudab aga ainult õnnetuks. Lase halbadel tunnetel minna.

Ole tänulikum. Üks tark mees on kunagi kirjutanud: «Ära kunagi jäta tähelepanuta teadlikku eksistentsi, mis leiab liiga kiirelt oma lõpu!» Teisisõnu, iga elatud päev on õnnelik päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles