Kondenspiimaga sidrunikook pidulauale

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunikook kondenspiimaga.
Sidrunikook kondenspiimaga. Foto: Emmede Klubi

Vabariigi aastapäeva pidulauale kulub ära üks maitsev kook. Proovi Emmede Klubi sidrunikooki kaheksale, mille valmistamiseks kulub umbes tund aega.

Vaja läheb:

  • 4 muna   
  • 70 ml rapsiõli
  • 4 spl jahu
  • 3 spl pruuni suhkrut
  • 1 sidrun
  • 500 g külmutatud vaarikaid
  • 400 ml (keedetud) kondenspiima

Kuumuta ahi 170 kraadini, määri koogivorm. Eralda munakollased valgetest. Vahusta eraldi kausis munavalged ja lisa suhkur. Munakollastele lisa õli ja sidrunimahla, seejärel sega kokku koos munavalgevahuga ja lisa jahu. Sega hoolikalt läbi ja kalla ahjuvormi.

Küpseta kooki 35-40 minutit. Jahuta ja lõika pooleks. Kalla pool marjadest ja kondenspiim koogi vahele ja jäta teine pool marju koogi kaunistuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles