Õnneliku abielu saladus: püksid olgu naise jalas!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui traditsiooniliselt on usutud, et karjääri tegevad naised pigem õõnestavad oma isiklikke suhteid, siis hiljuti läbi viidud uuring tõestas, et abielud, kus peamiseks rahateenijaks on naine, võivad püsida kauem abieludest, kus leiva toob lauale meespool.

Uuringus osales 4000 Briti abielupaari ja selgus, et naised, kes keskenduvad oma karjäärile, ei jäta sugugi isiklikku elu unarusse. Selgus näiteks see, et väikelastega paaride puhul oli lahkumineku tõenäosus 80 protsenti väiksem, kui naisel on mehest suurem sissetulek. Vanemate lastega paaride puhul taolist erinevust ei täheldatud, kirjutab The Telegraph.

Uuringuautorite eesmärgiks oli võtta vaatluse alla traditsiooniline teooria, et kui naised «sõltuvad» majanduslikus mõttes meestest, siis see aitab paarisuhet hoida. Selgus, et kui varemalt võis see nii olla, siis praegusel ajal ei saa taolist väidet kuidagi tõeseks pidada.

Uuringus osalenud paarid jagati kõigepealt gruppidesse vastavalt sellele, kas ema teenis isast vähem (naisel oli vähemalt 20 protsenti väiksem palk kui mehel), isaga võrdselt või isast rohkem. Lisaks vaadeldi osalejate laste vanust.

Enamjaolt polnud suurt vahet, kas peamiseks rahateenijaks oli naine või mees. Ent paaride puhul, kelle lapsed olid vanuses 3-5 eluaastat, oli lahkumineku tõenäosus oluliselt väiksem, kui naine oli peamiseks rahateenijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles