Nõuandeid õigeks rõivapesuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud küsitlusest selgus, et keskmiselt rikuvad inimesed rõivapesu käigus 1-2 rõivaeset aastas. Kõige levinumaks veaks rõivapesu juures on see, et pesukuivatisse pandud riided tõmbuvad kokku.

Selleks, et riiete rikkumist pesu käigus vältida, koostas Female First nimekirja paari nõuandega.

Loe hoolikalt rõivastel olevaid silte - see võib tunduda loogilisena, kuid paljud inimesed ei vaevu uute rõivaste silte lugema ning seetõttu pesevad neid valesti. Kui sildil olevad ikoonid tekitavad segadust, siis nende tähendusi saab ka internetist järgi vaadata.

Tutvu pesumasina ja kuivati kasutusjuhenditega - enamik inimesi ei tea, millised programmid nende pesumasinal või kuivatil on. Nad kasutavad kogu aeg samu programme, kuid erinevate materjalide jaoks võib vaja minna erinevaid programme.

Sorteeri pesu - Suurbritannia küsitlusest selgus, et mehed pesevad pesu vaid korra nädalas, mis tähendab seda, et kõik rõivad lähevad korraga pessu. Kõige parema tulemuse jaoks tuleks aga rõivaid värvi ja materjali järgi sorteerida. Erinevad materjalid ja värvid vajavad erinevaid pesutemperatuure.

Ära topi pesumasinat liiga täis - kui masinaga pesu pesta, siis ökonoomsuse mõttes on mõistlik võimalikult palju pesu korraga pesema panna, ent kui masin on liiga täis, siis ei pruugi pesud korralikult puhtaks saada. Kõige mõistlikum oleks pesumasinast 3/4 täita pesuga.

Hoolitse villaste asjade eest - paljud inimesed ei julge villaseid esemeid masinas pesta, aga kui pesemistemperatuur on õige (jälgi rõivaesemel olevat sildikest), siis ei tasu muretseda. Villane asi peaks kuivama siledal pinnal, et oma loomulikku kuju säilitada. Kui paned villase eseme rippuma, siis võib see välja venida. Kui villane asi aga kuivatisse panna, siis on oht, et see tõmbub kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles