Eestlaste väljapanek Londoni moenädalal tunnistati taas parimaks

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti moedisaini väljapanek võitis teist korda International Fashion
Showcase'i peavõidu.
Eesti moedisaini väljapanek võitis teist korda International Fashion Showcase'i peavõidu. Foto: Eesti Disainikeskus

Eesti disainerite loomingut tutvustav näitus «Fashion Now: Estonia» võitis Londoni moenädala raames toimuval International Fashion Showcase’il auhinna parima väljapaneku kategoorias. Parimaks disaineriks valiti moekunstnik Hyein Seo ja parimaks kuraatoriks jaapanlane Yoshikazu Yamagata.

Žürii hindas Eesti väljapaneku puhul nii noorte disainerite loomingut kui ka kogu näituse üldist kontseptsiooni ja kunstilist lahendust ning leidis, et Eesti väljapanek on teist aastat järjest parim. «Tänase võiduga kordasime eelmise aasta suurepärast saavutust ning oleme esimene riik, kes on pälvinud auhinna kahel korral järjest,» ütles Eesti Londoni saatkonna kultuurinõunik Kristel Oitmaa. «See võit on suur tunnustus Eesti moedisainile ning annab kinnitust sellest, et meie moeloojad on konkurentsivõimelised ja suudavad rahvusvahelises moemaailmas silma paista,» lisas Oitmaa.

Eesti väljapanekul esitlevad sellel aastal oma rõiva- ja aksessuaarikollektsioone Marit Ilison, Kärt Põldmann, Jo Nurm ning Sille Sikmann. Lisaks nelja noore Eesti disaineri loomingule on välljapanekul eksponeeritud osa Tanel Veenre kureeritud Eesti moedisaini näitusest KAAMOS, kuhu on valitud parimad näited 20 Eesti moedisaineri loomingust. Eesti väljapaneku kuraator on Tanel Veerne ja väljapneku disaini on teinud Hannes Praks Studio.

International Fashion Showcase on alustavatele disaineritele suunatud üritus, mida korraldab Briti Moenõukogu koos Briti Nõukoguga. Eesti väljapanek sai teoks Eesti Londoni saatkonna, Eesti Disainikeskuse, kultuuriministeeriumi, välisministeeriumi, Regionaalarengu Fondi, Kultuurkapitali, Briti Moenõukogu ning Briti Nõukogu koostööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles