Kolm peamist kaalutõusu põhjust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled pikka aega vaid tervislikke toite söönud ja su menüü on aastaid olnud samasugune. Järsku seisad aga silmitsi kaalutõusuga, hoolimata sellest, et teed regulaarselt trenni ja hoolitsed oma tervise eest.

Kaalutõusu võivad tekitada mitmed asjaolud: igavad ärikohtumised, õhtune näksimine, sa ei kontrolli oma toiduportsjone... Taolised asjad võivad ajapikku kehakaalu kasvatada, ilma et sa üldse tähelegi paneksid. Healthmeup.com toob esile kolm suurimat kaalutõusu põhjust ja pakub välja, kuidas neid probleeme lahendada.

Hilisõhtused snäkid

Kui veedad oma õhtuid enamasti teleri ees, siis tõenäoliselt pistad midagi ka põske. Mõttetu söömine võib õhtu jooksul sulle sadu, lausa tuhandeid kaloreid anda.

Mida teha? Vaheta õhtused snäkid taimetee või puu- ja juurviljade vastu. Tee kindlaks, miks sa hilisõhtul näljane oled ja midagi põske pista tahad. Ürita oma tähelepanu toidult mujale viia, räägi näiteks sõbraga, mine koeraga jalutama või otsi tervislikumaid retsepte.

Portsjonite kontroll

Portsjonite kontroll on väga tähtis, sel viisil saad silma peal hoida milliseid sööke sa millises koguses tarbid. Iga toidukorra suurus määrab selle, kui palju kaloreid sa sööd. Mida rohkem sa sööd, seda rohkem saad kaloreid. Selleks, et kaalu kaotada või saavutatud kehakaalu hoida, tuleks oma toiduportsjone kontrollida.

Mida teha? Selleks, et kodus toidukordi kontrolli all hoida, toimi nii:

  • Kasuta söömisel väikest kaussi;
  • Ära söö ega joo otse purgist või pudelist, sel viisil kipub toiduga üle pingutama;
  • Hea nipp on köögist ühe korraga kõik vajalikud asjad kaasa võtta. Ära hoia toiduvaagnaid söögilaual, sest sul võib tekkida kiusatus toitu pidevalt juurde tõsta ning sa ei pane tähele, kui palju sa lõpuks oled söönud.

Vanus

Pärast 30. aluaastat on loomulik, et sul võib esineda kaalutõusu, kuna ainevahetus muutub aeglasemaks ja sa hakkad lihasmassi kaotama. Lisaks on vanemaks saades meil vähem aega iseendaga tegelemiseks, sest me hoolitseme laste eest, keskendume tööle ja muretseme oma vanemate pärast. Keskealised inimesed kipuvad treeningu sootuks unustama ja tegelevad sellega alles hiljem, kui neil esineb juba terviseprobleeme.

Mida teha? Otsi treening, mis teeks su keha tugevamaks ning vastupidavamaks ja muuda oma menüü tervislikumaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles