Kuidas päeva energiliselt alustada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hommikul vara ärkamine võib paljude jaoks raske olla. Oma keha voodist välja ajamine võib päris kaua aega võtta. Sellisteks hommikuteks on hea luua energiat andev rutiin, mis aitaks päeva kiiremini alustada.

Terviseportaal healthmeup.com toob mõned nõuanded, kuidas hommikul terveks päevaks energiat varuda.

Venita end. Kui oled üles ärganud kuluta paar minutit venitamisele. Hinga sügavalt ja venita kõik lihased läbi, alates varvastest. Sel viisil saavad mõistus ja keha harjuda mõttega, et aeg on üles tõusta.

Söö hommikust. Sageli läheb hommikul niivõrd kiireks, et hommikusöök jääb vahele. Aga keha vajab toitu, et energiat toota ja normaalselt talitada. Kui sa hommikusöögi vahele jätad, siis ära imesta, kui enne lõunat oled loid ja väsinud.

Proovi aroomiteraapiat. Aroomiteraapia on mitmel põhjusel kasulik. Nuusuta hommikul lavendlit või vaniljet, et oma meeli äratada ja mõistust erksamaks muuta.

Koputa oma tüümusele. Tüümus ehk harkelund on organ, mis asub rinna keskel rangluu all. Koputa sellele piirkonnale, et käivitada T-rakkude tootmist, leevendada stressi ja suurendada energiavaru. Pane oma sõrmed tüümusele ja koputa kergelt 20 sekundit, hinga samal ajal sügavalt läbi nina ja suu. See tegevus aitab hommikul energilisemaks muutuda.

Naudi päikest. Õnneks on kevad tulekul ja päike näitab end üha tihemini. Kui vähegi võimalik, ürita regulaarselt päikese käes olla. Kõigest 10-minutiline jalutuskäik hommikuse päikese käes annab loomulikult energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles