Üheksa nippi, kuidas kuu ajaga lisakilodest vabaneda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuu ajaga on võimalik kaalu kaotada, kui muudad oma elustiili. Pea meeles, et drastilised muutused ei ole pikaajalise mõjuga, seega peaksid hoolikalt mõtlema, mida oma praeguste harjumuste juures muuta ja millest sa suudaksid ka kinni pidada.

Kiired kaalulangetusprogrammid võivad kehale halvasti mõjuda ning avastad peagi, et teed kaks sammu edasi, kuid viis sammu tagasi. Ent kaalu on tegelikult lihtne langetada ja mõned muutused on niivõrd tõhusad, et märkad juba kuu möödudes, et su kehakaal on vähenenud, kirjutab Allwomenstalk.

Loobu alkoholist

Alkohol on vaenlane. Selles on palju kaloreid, see pole lihtne «kütus», mida keha kergesti suudaks töödelda. Tee oma kehale teene ja loobu alkoholi tarbimisest. See on üks lihtsamaid mooduseid, kuidas vaid kuu ajaga lisakilodest vabaneda ning kaalulangetamist ka edaspidi jätkata.

Söö vähem liha

Sa ei pea liha söömisest täielikult loobuma, kuid võiksid teha nädalas mõne päeva, kus sööd ainult puu- ja juurvilju või asendad liha kalaga. Lihas leidub rasva ja lisaks sellele võib seal olla ka antibiootikume ja kasvuhormoone, mis soodustavad kaalutõusu.

Maga rohkem

Kui sa ei maga piisavalt, siis on su söögiisu suurem. Kui võimalik, mine õhtul varem magama. Uni on kasulik ja keha on võimeline ka magamise ajal kaloreid põletama.

Saa puuviljadega sõbraks

Me kõik teame, et iga päev tuleks süüa viis peotäit puuvilju. Kas oled tähele pannud, et kui sööd rohkem puuvilju, siis on sul vähem isusid rämpstoidu järgi? Muuda puuviljade söömine lõbusamaks ja valmista neist näiteks smuutisid. Puuviljadest saab teha ka värskendavaid salateid. Kui soovid, võid puuvilju ka kuivatada ja süüa neid kartulikrõpsude asemel.

Toitu teadlikult

Päeva jooksul süües teadvusta endale, mida ja kui palju sa juba söönud oled. Kui su hommikusöök oli süsivesikute poolest rikkalik, söö lõunaks valgurikast toitu. Sa ei pea maniakaalselt kaloreid lugema, vaid tee endale selgeks, mida su keha vajab. Mälu toitu aeglaselt, siis saad paremini aru, kui su kõht on täis saanud.

Naudi toiduvalmistamist

Kui sa õpid toidutegemist nautima, siis on tervislike toitude valmistamine imelihtne. Kui soovid leida inspiratsiooni, uuri Aasia kööki, sest sealt leiab palju tervislikke retsepte.

Tõota endale, et sa ei osta rämpsu

Ära osta valmis- ega rämpstoitu vaid seetõttu, et see on kiirem lahendus. Lõpeta väljas söömas käimine, sest väljas süües on raske kontrollida, kui palju kaloreid sa sisse sööd. Mida rohkem sa kontrollid seda, mida suhu pistad, seda parem sulle endale.

Muuda trennis käimine lõbusaks

Kui jutt on trennist, siis on kerge oma rajalt kõrvale kalduda. Miks? Seda sageli ei tehta trenni lõbu nimel. Kui sulle meeldib jooksmine, siis käi jooksmas. Kui sa aga eelistad kõndimist, käi hoopis jalutamas. Kui tantsimine sobib sulle, mine tantsutrenni. Kui trenn on sinu jaoks nauditav, siis pole ohtu, et sa selle pooleli jätad.

Loobu suhkrust

Kui sul pole just imetlusväärne tahtejõud, siis ära jäta suhkrut täielikult oma menüüst välja. Ent ürita suhkru tarbimist päevas limiteerida. Kui lisad suhkrut kohvile, ära päeva jooksul rohkem suhkrut kasuta. Kui sööd lõuna ajal šokolaadi, ära õhtul enam magusat tarbi. Sel viisil suhtumine lubab sul magusat nautida ilma üle piiri minemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles