Kaltsud või koduriided?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See, et sa praegu seda artiklit loed, tähendab suure tõenäosusega, et sulle läheb korda, kuidas sa välja näed. Kristina Pentsa kirjutab Ooolala blogis, et on alati olnud selle poolt, et riietuda tuleb mitte teiste, vaid eelkõige enda jaoks. Aga miks see kodus ei kehti?

Kodused riided näitavad minu jaoks eelkõige seda, kuidas inimene iseennast austab. Väljaveninud dressipüksid ja auguline särk kuuluvad prügikasti või ehk ka aiatöödeks. Kuid kodus kandmiseks peaksid olema mõnusad riided, millega pole häbi ka maja kõrvale poodi lipsata.

Enesetunne

Ma arvan, et igaüks on olnud situatsioonis, kus ta end sobimatu riietuse pärast ebameeldivalt tunneb. Või, vastupidi, kuidas hästi valitud riietus aitab mingi situatsiooniga psühholoogiliselt paremini toime tulla.

Tegelikult on nii ka kodus. Jah, keegi ei pruugi tõesti sind näha, aga räpakas riietus tekitab halvas mõttes hooletu emotsiooni.

Loomulikult ei pea sa kodus panema selga oma parimaid riideid, kuid need peaksid olema mugavad ja viisakad. Nii tunned ka end hästi ning ei pea piinlikust tundma ka siis, kui mõni ootamatu külaline saabub.

Koduriiete kollektsioon

Meil on tihti komme, et kui mõne riideese enam avalikkuse ees käimiseks ei kõlba, «taandame» selle kodus kandmiseks. Eks siin ole mitmeid põhjuseid - esiteks praktiline kaalutlus, et enne äraviskamist oleks riideeset tõesti maksimaalselt kasutatud. Teiseks, veelgi praktilisem kaalutlus - raha. Et kodus sind suurt keegi ei näe, tundub mõistlikum kulutada pigem neile riietele, millega kodust väljaspool käiakse.

Tegelikult on mõlemad selgitused mõistetavad, kuid teatud mööndustega. Alles ei tohiks hoida riideid, mida kandes teiste inimeste ees häbi tunned. Mõned asjad võiks endale siiski vaid spetsiaalselt kodus kandmiseks osta.

Kuidas siis võiks oma koduse «vormi» komplekteerida?

Kui oled harjunud kleite kandma, hangi endale ka kodus kandmiseks kindlasti paar vaba lõikega mõnusat kleiti, mis oleksid nahasõbralikust ja pehmest materjalist, näiteks puuvillast või peenvillast.

Kindlasti võiks sul olemas olla üks mugav, soovitatavalt nööpidega kampsun, mida on mugav ükskõik millistele riietele peale panna.

Koduseid pükse valides võid kiigata pidžaamade poole, sest nende materjalid on enamasti väga mõnusad ja ka soojad.

Võimalik, et vaid kodus kandmiseks sa neid asju «päris poest» osta ei raatsi, seega võid mõne täpselt sobiva asja leida ülisoodsa hinnaga näiteks second hand’ist.

Spetsiaalselt kodus kandmiseks võiksid endale hankida sooje põlvikuid, sokke ja retuuse. Samuti võiks hommikumantel olla soe ja ilus. Nii, et oleks hea olla.

Koduriided ongi tegelikult ainult sinu jaoks, seda enam võiksid sa iseenda jaoks pisut pingutada. Ja tegelikult, ka sinu kodustel on lihtsam sind austada siis, kui sa iseennast austad.

Hea lugeja, milliseid riideid Sina tavaliselt kodus kannad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles