Kolm peamist küsimust potitreeningu ja väikelapse stressi kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõni laps hakkaks nagu iseenesest potil käima, mõne teisega peab aga palju vaeva nägema, sest ka väiksemgi stressiallikas võib tuua tagasilööke. Kõige enimlevinumatele küsimustele potitreeningu kohta vastab Emmede Klubi ekspert Sandra Lase.

KÜSIMUS:

Kas lahutus võib lapse potilkäimist ka siis mõjutada, kui laps seda juba pikalt oskab?

VASTUS:

Jah, loomulikult. Stress mõjutab potitreeningut ja potil käimist väga palju. Sarnane mõju on ka näiteks lasteaeda minemisel ja väikese õe või venna sünnil.

KÜSIMUS:

Kas uus pott võib potitreeningut mõjutada?

VASTUS:

Võib küll. Väikesed lapsed on rutiiniga harjunud. Neile meeldib see. 2-3-aastased on väga konservatiivsed ja ei talu muutusi eriti hästi. See käib kõige kohta - uneaja, poti jne. Seega oleks kõige parem osta kohe alustuseks samasuguseid lihtsaid potte päris mitu.

KÜSIMUS:

Kas kolimine võib potitreeningu raskemaks teha?

VASTUS:

Jah, samuti põhjustab kolimine lastele stressi ja see teeb omakorda potitreeningu keerulisemaks. Tähtis on mitte lapsega pahandada ja lasta tal rahulikult uue olukorraga harjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles