Reet Härmat ei hooli hetkemoest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Härmat
Reet Härmat Foto: Jelena Rudi

On naisi, kelle garderoobist ei leia ühtainsat paarigi teksaseid, see-eest on neil aga kapitäite viisi kleite, ja vastupidi - mõni naine läheks heameelega ka pidulikule õhtusöögile teksades ja tossudes, sest neile meeldib nii. Mõni meist on nõus uue riideeseme eest lausa mitu kuupalka välja käima, teised aga eelistavad second hand poode. Buduaar uuris, milline šoppaja on meigikunstnik Reet Härmat, kes on ka raamatu «Jumestusjutud» üheks autoriks.

Reet tunnistab, et hingelt on ta 100 protsenti kleidikandja, kuid Eesti kliima tõttu tuleb tal sageli hoopis püksid jalga tõmmata. «Päris elus pean aeg-ajalt alla vanduma meie kliimaoludele ja tervise huvides püksid valima. Mul pole juba 5 aastat autot olnud, seega käin palju jalgsi ning külma talveilmaga ei ole just kõige mugavam pikki töökäike kleiti kandes teha. Aga alati, kui lähen teatrisse, kontserdile või peole, siis libistan selga ühe oma paljudest kleitidest,» tõdeb Reet.

Reet hindab väga Eesti disainerite loomingut. «Mulle meeldib hea disain, mis on ajatu, saad ühte ja sama kleiti kanda ikka jälle ja jälle. Siinkohal on tähtis muidugi kaalus mitte juurde võtta, nii et hea motivatsioon ka olemas,» naerab Reet.

Suure osa oma ostudest teeb Reet Tallinna kaubamajast. Täishinda Reet aga nõus maksma ei ole, pigem sooritab ta oma ostud allahindluste ajal. «Minu lemmikbrändid on FCUK French Connection, Tara Jarmon, Marella, Guess by Marciano. Kõik esemed soetan kas siis näidiste müügist või allahindluste ajal. Ma ei hooli hetkemoest, võin rahulikult oodata, millal mulle silma jäänud riideese allahindlusele läheb. Tellin vahel ka internetipoodidest, seda siis, kui on võimalik väga hea hinnaga kõrgkvaliteetseid disainerrõivad saada. Näiteks Diane Von Furstenberg, Ken Scott, Missioni ja muidugi ma lausa jumaldan meie oma disainereid - Embassy of Fashion geniaalseid kleidiloojaid, kotidisainereid Kadri Kruusi ja Merle Visakut. Mulle meeldib, et saad jalutada sisse eestimaise tippdisaineri stuudiosse ja küllaltki mõistliku hinna eest soetada endale eksklusiivne eseme, millel on oma lugu. Selliseid oste luban endale küll harva, sest seal tingida väga ei saa ja ei tahagi, kuna tean, mis ränk töö selle loomeprotsessi taga on,» nendib Reet.

Kõige kallima eseme eest oma garderoobis käis Reet välja päris kopsaka rahasumma. «Kalleim ese minu garderoobis on vähemalt 8 aastat tagasi ostetud must Hugo Bossi nahkmantel, mis on tehtud pügatud vasikanahast - iga kord kui selle selga panen, saan komplimente ja paljud on soovinud seda isegi ära osta! Maksis see tol ajal 30 000 krooni, aga tegu on tõesti kvaliteetse esemega ja oma kalliduse praktilisusega kuhjaga tasa teinud. Kalleim kleit pärineb Alexander McQueeni kollektsioonist, ostsin selle ühest netikaubamajast umbes 400 euro eest, aga see oli nii ilus ja allahindlus oli meeletu, seega ma lihtsalt pidin selle ära ostma,» muigab Reet.

Kindel on see, et halli massi Reet sulanduda ei taha, aga midagi huvitavat võiks tema sõnul alati juures olla. «Mulle meeldib eristuda massist, aga mitte provotseerida ja šokeerida. Eelistan klassikalist stiili, kuid väike kiiks võiks kindlasti asja juures olla. Teiste arvamus minu riietusest pole minu jaoks väga oluline, peaasi et see mulle meeldib ja seljas mõnus on. Aga kindlasti on kriitika teistelt oodatud ja ma teen sellest alati omad järeldused, tihti on mulle nõuandjaks ja kriitikuks minu õde Loore ja poeg Richard - vana tõde on see, et lapsesuu ei valeta,» tunnistab Reet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles