Seitse nippi, kuidas pärast kaalukaotust saavutatud kehakaalu hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks keerulisemaid asju kaalukaotuse juures on see, kuidas kindlustada, et kaotatud kilod ei tuleks tagasi. Kaalu langetamine on raske töö, eriti kui lisakilosid on rohkem kui paar. Sa ei taha ju pärast vaeva nägemist lisakilosid uuesti tagasi saada.

Järgnevalt on välja toodud seitse nippi, kuidas pärast kaalukaotust kindlustada, et soovitud kehakaal jääks püsima, kirjutab Allwomenstalk.

Jätka kilode jälgimist

Lihtsaim moodus, kuidas lisakilosid eemale hoida, on jätkata kalorite lugemist või seda sama strateegiat, mis aitas sul üleliigsetest kilodest vabaneda. Muidugi tuleb oma kaalulangetusplaani veidike muuta, sest sa tahad ju praegust kaalu säilitada, mitte jätkata kilode kaotamist.

Viska välja riided, mis on sulle suureks jäänud

Sa ei saa oma «paksu» figuuri rõivaste juurde tagasi minna, kui sul neid enam pole. Kui su kehakaal on vähenenud, siis viska minema riided, mis on sulle suureks jäänud. Soeta uued rõivad, mis sobivad paremini su uue figuuriga ning mis motiveeriksid sind praegust figuuri hoidma. See on üks kõige paremaid asju kaalulangetuse juures: sa näed oma saledat keha uutest ja ilusates riietes.

Kaalu end regulaarselt

Kui sa ei jälgi oma toitumisharjumusi ja trenni tegemist, siis võivad lisakilod kiirelt tagasi tulla. Kaalu end regulaarselt, siis märkad kohe, kui kehakaal hakkab tõusma. Kui sa end iga päev kaaluda ei taha, siis ürita meeles pidada vähemalt nädalas korra kaalule astuda. Kaalumise abil märkad kiirelt muutusi ja saad oma elustiili muuta.

Ole aktiivne

Pole võimalik kaalus alla võtta ja seejärel jätkata oma laisa elustiiliga. Sa pead jätkama liigutamist, sa pead olema aktiivne. Jätka sama treeningkavaga, mis aitas sul kaalu langetada. Võid proovida ka uusi treeninguid, peaasi, et sa laisaks ei muutu.

Võta seda kui elustiilimuutust

Kui sa tahad, et su kaalulangetus oleks edukas, siis võta seda kui elustiilimuutust, mitte pelgalt dieedi pidamist või ajutist treeningut. Sa pead treeningu ja tervisliku eluviisi omaks võtma, et hoida kehakaalu normis. Sinu edu seisnebki suures osas sellest, et sa mõtleksid õigesti. Elustiilimuutus tähendab seda, et sa muudad oma igapäevast elu. See tähendab, et edaspidi teed sa asju teisiti.

Söö palju juur- ja puuvilju

Ära hakka uuesti kartulikrõpse ja saiakesi sööma. Sa võid endale aeg-ajalt midagi head lubada, aga sa peaksid regulaarselt kasulikke toite sööma. Kodus võiksid sul kogu aeg olla värsked puu- ja juurviljad, mida näksida ja millest süüa valmistada. Kui puuviljavaagen on pidevalt su silme ees, siis ei lähe sa ebatervislikke snäkke otsima.

Joo peamiselt vett

Paljud inimesed on kaalus alla võtnud vaid tänu sellele, et nad on muutnud oma joogieelistusi. Kui sa pole ettevaatlik, võid päeva jooksul palju kaloreid ära juua. Ürita peamiselt päevas vett juua. Leidub ka teisi jooke, mis ei anna kaloreid, kuid vesi on vaieldamatult kõige tervislikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles