Uuring: keskmine suhe kestab vähem kui kolm aastat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui eelnevalt on arvatud, et keskmine suhe kestab koguni seitse aastat, siis nüüd on see väide ümber lükatud. Teadlased tegid kindlaks, et praegusel ajal kestab keskmine suhe kaks aastat ja üheksa kuud ning lahkumineku põhjuseks võib pidada sotsiaalvõrgustikke.

Psühholoogidel on suhte kestvuse osas erinevad arvamused. Kõige levinum on see, et pärast kahte aastat hakkavad tunded ilmselt lahtuma ning igapäevased probleemid võtavad võimust, kirjutab Genius Beauty.

Briti sotsioloogid tegid nimelt kindlaks, et üha enam paare läheb lahku enne, kui nende suhe ületab kolme aasta piiri. Taoliste tulemusteni jõuti pärast 1953 täiskasvanu küsitlemist. Mitte ühelgi küsitluses osalenul polnud oma partneriga ühiseid lapsi. 24 protsenti osalenutest olid abielus, 41 protsenti elasid koos ja 35 protsenti elasid eraldi, kuid kohtusid sageli. Kahjuks selgus, et enamik küsitletud paaridest otsustas oma suhte enne kolme aastat lõpetada.

Kui teadlased uurisid, mis võis olla lahkumineku põhjuseks, tunnistas suurem osa osalenutest, et süüdlaseks võib pidada internetti. 79 protsenti küsitletutest kasutas aktiivselt sotsiaalvõrgustikke ja 54 protsenti pidasid Facebooki ja Twitterit põhjuseks, miks nende suhe ei jäänud püsima. Asi oli nimelt selles, et osad partnerid hakkasid sotsiaalvõrgustiku vahendusel kellegi uuega flirtima ja tunded endise partneri vastu hakkasid kaduma.

Ent ka seitsme aasta teooriat ei tasu päris maha kanda. Nimelt usutakse, et kui paar suudab seitse aastat suhtes olla ning nende armastus ületab selle olulise verstaposti, siis suureneb tõenäosus, et nad elavad veel pikalt ja õnnelikult koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles