Kas hobusesaba kandmine teeb juuksed katki?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harjumusest võib juhtuda, et kannad hobusesaba pea iga päev. Doktor Temitayo Ogunleye selgitab portaalis You Beauty, mida sel puhul arvestama peaks.

Hobusesaba on mugav ja praktiline, kuid tegelikult peaks juustega veidi hellemalt ringi käima. Juukseid kinni sidudes ei tohiks tekkida tunnet, et silmad lähevad vidukile, justkui teeksid omale iluravi.

Tugev hobusesaba tekitab kõige suurema pinge otsmikule juuksejuurtele. Laubal on juuksed eriti tundlikud ja lähevad kergesti katki, kui neid kõvasti sikutada. Juuksekadu juuksepiiril on küll ajutine, kuid ainult esimesel korral. Kui harrastad pidevalt ühte sama soengustiili ja teed tihke hobusesaba iga kord samasse kohta, võib juhtuda, et juuksepiir taandub ja kiilas osa otsmikul jääb püsima. Sama juhtub ka siis, kui minnakse liiale juuksepikenduste kasutamisega. Pidev sikutamine ja liigne raskus põhjustab karvanääpsu ümber põletikku, mis võib lõpuks kahjustada folliikulit nii, et uut karva enam ei kasva.

Tee pats iga kord erinevasse kohta, et suurim koormus ei langeks iga kord samadele juuksekarvadele. Isegi kui sa juuksejuuri ei kahjusta, võivad juuksed murduda koha peal, kuhu jääb juuksekumm.

Patsimummudest eelista selliseid, millel kangas katab kummi, et patse tehes rebeneks vähem juukseid. Juuksed saavad vähem kahjustada, kui kasutad laia patsikummi, et pinge oleks rohkem hajutatud.

Kui sulle tundub, et pats on liiga tugevasti kinnitatud, siis nii ongi. Liigne juustest sikutamine ärritab peanaha närve ja võib põhjustada peavalusid. Üks pats ei ole seda väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles