Seitse hukatuslikku käitumismustrit, mida pärast lahkuminekut vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast lahkuminekut leiavad paljud end möödunut taga nutmast, sest minevikust on nii raske lahti lasta. Samas tehakse sellise käitumisega liiga ainult iseendale.

Fox Newsi ajakiri vahendab ekspertide nõuandeid, kuidas oma käitumist muutes eksist kiiremini üle saada.

Sa lähed kiiresti võõraga voodisse

Palju on neid, kes usuvad, et juhusuhe aitab enesekindlust tõsta ja viib ruttu mõtted mujale. See on väga vale arvamus. Juhuseks ei tee sind iseseisvamaks. Suure tõenäosusega ärkad hommikul suure kahetsustundega, sest sinu väike «kättemaks» ei muutnud midagi paremaks.

Loomulikult on oluline, et hakkaksid teisi vaatama, aga kõik omal ajal. Seni, kuni oled veel väga suures segaduses, hoidu üheöösuhetest, et saaksid olukorda paremini hinnata.

Nuhkimine sotsiaalmeedias

Tunnista üles, et sa teed seda. Lõpeta ära! Selles pole ka midagi imelikku, kui kustutad ta oma sõprade seast ära. Kardad välja näidata, et sa hoolid? Aga muidugi sa hoolid, sa pole robot. Kui ikka tema nimi, pilt ja staatused sulle silma riivates alati haiget teevad, on targem temast eemalduda. Mis silmist, see südamest, ära nuhi enam tema järel.

Käid samades kohtades, kus te koos käisite

Loomulikult ei tähenda see, et sa ei tohiks käia enam samadel tänavatel, kus te varem koos käisite. Aga kas käid nimme just selles ühes kohvikus lõunat söömas, kus on võimalus temaga kokku põrgata? Kui sa teeksid koleda liiklusõnnetuse, siis kas sa tahaksid iga päev samast avariipaigast mööda sõita? Ilmselt mitte. Tõenäoliselt väldiksid seda, et ei peaks kogu aeg juhtunut meenutama. Pealegi, ta saaks ju aru, et tahtsidki teda näha.

Tahad, et ta kahetseks

Nii mõnigi annab endast kõik, et eks hakkaks kogu hingest lahkuminekut kahetsema. Nõnda üle pingutades teed end narriks ja tunned end hiljem veelgi halvemini. Sa oled väga lahe inimene. Arvesta seda, et kui ta pidi sind maha jätma, siis ei saanud see olla lihtne otsus ja ta vaagis põhjalikult, miks see on vajalik. Kui vajad selgitusi ja põhjendusi, võid ju seda temalt küsida, aga ära hakka lootma, et sa teda argumenteerides nurka surud ja nõnda tagasi võidad.

Räägid kogu aeg ainult temast

Oma sõprade ja pere nimel katsu sellest loobuda ja ära räägi pidevalt ainult eksist. Kui tahad oma suhtest rääkida ja kurta, siis ütlegi neile nii, et pead saama sel teemal kõneleda, kuid ära seo iga juhuslikku fraasi näitega sellest, kuidas teie «kunagi kuskil käisite» ja «mis te siis tegite». Sõbrad on palju vastutulelikumad kui teavad, et oled endast väljas ja vajad abi.

Tema uus kaaslane ajab sind närvi

Kahtlemata võib sind kummitada mõte, et mis valesti läks, aga nüüd on see läbi ja eksi uus kallim ei puutu sinusse. Isegi kui nende suhe sai alguse juba siis, kui sina olid veel õndsas teadmatuses, ei ole sul õigust selles eksi uut partnerit süüdistada. Sisimas võid ju teda vihata, aga pane tähele, et sa teda avalikult mustama ei hakka.

Sa ei anna endale aega leinamiseks

Mõni vajub pikaks ajaks musta masendusse ja ei suuda enam eluliste toimingutegagi hakkama saada, mõni mängib robotit ja üritab vägisi oma mõtteid lahkuminekult mujale viia. Kumbki variant pole õige. Luba endal olla kurb, nõnda saad sellest kiiremini üle. See kuulub lahkuminekuprotsessi juurde ja on täiesti loomulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles