Milline on hea sõbranna?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas olla oma lähedastele sõbrannadele toeks? Millised omadused peaksid heal sõbrannal olema? Woman's Day pani kirja kuus asja, mida hea sõbranna peaks tingimata tegema.

Hea sõbranna leiab alati aega

Lisa oma graafikusse kohtumised sõbrannadega, minge niisama kohvi jooma või käige koos trennis. Oluline oleks, et te kohtuksite regulaarselt. On kindlaks tehtud, et enamik naisi peab kedagi oma sõbraks pärast kuut kuni kaheksat kohtumist.

Hea sõbranna on positiivne

Klatšimine ja südamlikud jutuajamised on tervislikud, ent ainult siis, kui neid tehakse mõõdukalt. Tee sõbrannale komplimente, proovige koos midagi uut ja jäädvustage oma koosveedetud aeg fotodele. Tugevad naistevahelised suhted on sellised, kus teineteist julgustatakse, toetatakse ja sisendatakse teineteisesse enesekindlust.

Hea sõbranna kasutab, kuid ei kuritarvita sotsiaalmeediat

Sõbranna postitustel «meeldib» vajutamine või tema lisatud videote kommenteerimine näitab, et sõbranna on sul meeles, kuid ära lase sotsiaalmeedial asendada regulaarseid kohtumisi. Õige suhtlemisviis on näost näkku, mitte kaks inimest, kes on eraldi arvutite taga.

Hea sõbranna on valmis vaeva nägema

Facebook aitab meil sünnipäevi meeles pidada, aga samas vähendab Facebook sünnipäevaõnnitluse väärtust, sest seal on seda niivõrd lihtne teha. Kasuta Facebooki selleks, et tähtpäevi meeles pidada, kuid ära soovi teistele sotisaalvõrgustiku kaudu õnne. Näe rohkem vaeva, erine massist.

Hea sõbranna helistab

Kui sa ei kohtu sõbrannaga nii tihti, kui tahaksid, ürita talle vähemalt korra kuus helistada. Mida rohkem aega möödub, seda väiksem on tõenäosus, et sa haarad telefoni ja helistad talle. Ja mida suurem vahe jääb telefonikõnede vahele, seda pikemad on teie jutud. Seega mõistlikum on sageli helistada ja teineteisele meelde tuletada, et olete olulised.

Hea sõbranna kuulab

Ära istu ega tee märkmeid, aga kuula hoolikalt, mida sõbranna sulle räägib. Järgmine kord, kui kohtute, küsi temalt nende asjade kohta, millest ta eelmisel kohtumisel rääkis. Kuidas on tema vanemate tervis? Kas ta vend lahutas lõpuks oma naisest? Mis sai sõbranna ülemuse afäärist? Näita, et sa kuulasid teda, mitte pelgalt ei noogutanud ja naeratanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles