Millised toiduained võiksid iga päev menüüs olla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me teame, et mõningaid toiduaineid peetakse supertoiduaineteks, sest need on tervisele väga kasulikud. Kuid lisaks supertoitudele on ka mitmeid teisi toiduaineid, mis on ehk veelgi olulisemad selleks, et tugevat tervist hoida.

Siin on mõned toiduained, mis võiksid iga päev menüüs olla, sest neis on palju kasulikke rasvu, valke ja süsivesikuid, mis on tasakaalustatud menüü jaoks väga olulised, kirjutab healthmeup.com.

Munad/kana/liha - iga päev võiks vähemalt üht neist süüa. Munad annavad vajaliku valgu ja rasva koguse, kui tahad oma tervist hoida ja täisväärtuslikku toitu süüa. Kui sul on aktiivne eluviis, siis on samuti tähtis mune süüa, sest need annavad energiat ja aitavad kasvatada lihasmassi.

Salatid/köögiviljad - üks söögikord päevas võiks olla kausitäis salatit või köögivilju, mida on minimaalselt küpsetatud. Kui lisad toidule ka kana, siis on su kõht kauem täis. Salatitele võib lisada ka pähkleid, need annavad maitset ja muudavad suutäied krõmpsuvamaks.

Kala või kalaõli - hea enesetunde jaoks on väga oluline tarbida oomega-3-rasvahappeid. Need aitavad vähendada ka liigesvalu pärast pikka treeningut. Kalaõli on samuti tervisele väga kasulik.

Oliiviõli/kookosõli - lisa salatitele (oliiviõli) või kasuta sooja toidu valmistamiseks (kookosõli). Mõlemad õlid on kasulikumad kui töödeldud toiduõlid ning oliiviõli ja kookosõli soodustavad ka kaalulangetamist.

Puuviljad - puuviljad lisavad menüüsse kiudaineid, neid on lihtne snäkina tööle kaasa võtta ja söögikordade vahel nosida. Puuviljades on kasulikke süsivesikuid ja suhkruid, lisaks on neis toitaineid. Vähemalt üks puuvili võiks olla iga inimese menüüs, kes soovib vähegi tervislikumalt toituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles