Kaheksa asja, mida õnnelikud paarid ei tee

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord ei seisne tugeva ja terve suhte loomine selles, mida partnerid teevad, vaid pigem mida nad ei tee.

Järgnevalt on välja toodud kaheksa asja, mida õnnelikud paarid ei tee, kirjutab Huff Post.

Nad ei tee teineteist maha. Kaks inimest, kes teineteist armastavad, ei üritaks kunagi partnerit maha teha ega teda tagasi hoida, et ta oma eesmärkide poole püüdleks. Nad julgustavad ja toetavad üksteist. Kui sa üritad partnerit tagasi hoida, siis sellest tekivad vaid negatiivsed tunded ning teie vahele tekib lõhe.

Nad ei mängi mõttemänge. Kui sa oled õige inimesega koos, kes on küps ja mõistab sind, siis ununevad ka niivõrd tühised mängud nagu «kaua ma peaksin ootama, enne kui talle helistan?». Helista ja saada sõnum siis, kui ise tahad. Tugevas suhtes ei mängita mänge ega manipuleerita.

Nad ei kahtle teineteise tunnetes. Õnnelikus suhtes teavad mõlemad partnerid, kui olulised nad üksteise jaoks on. Avatud suhtlemine ja tunnete näitamine on tähtsad, et vähendada ebakindlust ja kahtlusi.

Nad ei anna alla. Võid kindel olla, et oled leidnud hea partneri, kui ta näitab sulle pidevalt, kui palju sa tema jaoks tähendad. Ka siis, kui olete juba pikka aega koos olnud.

Nad ei väldi teatud teemasid. Ükski suhe ei koosne vaid vikerkaartest ja päikesepaistest, ent väljakutsete seljatamine kahekesi koos muudab teid ja teie suhet tugevamaks. Ühtegi probleemi ei saa lahendada, kui pole sellele otsa vaadatud ja paarid, kes hoolivad teineteisest, käituvad piisavalt küpselt, et probleeme arutada ja neile lahendus leida. Kui mõned asjad jäävad välja ütlemata, ei tea partner, milles on probleem või mida võiks muuta.

Nad ei nuhi ringi. Üks õnneliku suhte koostisosi on usaldus ja inimesed, kes teineteist usaldavad, ei nuhi partneri järgi ja austavad teineteise privaatsust. Õnnelikus suhtes olles pole tarvis oma telefoni parooli all hoida või Facebookis sõnumeid kustutada. Usaldavad partnerid peaksid olema avameelsed.

Nad ei torgi minevikku. Meil kõigil on minevik, mis on meid muutnud selliseks, nagu me praegu oleme. Mõned kogemused on olnud paremad, mõned halvemad. Õnnelikud, küpsed paarid mõistavad, et neil mõlemil on oma minevik ja nad ei kasuta minevikus juhtunut selleks, et vaidlustele hoogu juurde anda.

Nad ei lase suhtel igavaks muutuda. Nii magamistoas kui ka sellest väljaspool hoolitsevad õnnelikud partnerid selle eest, et kumbki neist ei tunneks igavust. Sageli on nii, et magamistoa intiimne õhkkond luuaks hoopis magamistoast väljaspool läbi romantiliste žestide ja tunnete väljendamise.

Õnnetunne suhtes tekib läbi suhtlemise, usalduse, lojaalsuse ja austuse. Need on armastuse nurgakivid ja kui üks neist on puudu, siis satuvad ka teised ohtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles