Mille poolest on kookosõli kasulik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kookosõli peetakse uueks supertoiduaineks, sest sel on teatud raviomadused. Teadlaste sõnul saab kookosõli abil vähendada ülekaalulisust, ravida kilpnäärme haiguseid, parandada ainevahetust, suurendada energia taset ja vastupidavust.

Lisaks parandab kookosõli seedimist ja see aitab imendada rasvu lahustavaid vitamiine. Järgnevalt on välja toodud mõned kookosõli kasulikud omadused, kirjutab healthmeup.com.

Indias on naised sajandeid kasutanud kookosõli juuksepalsamina. Kookosõli tekstuur on selline, mis libiseb juuste vahelt kenasti läbi, muutes juuksekarvad tugevamaks. Regulaarne kookosõli kasutamine aitab ennetada kõõma ja muudab juuksed terveks ning läikivaks.

Kookosõli saab kasutada ka niisutajana, sest sel on kaitsebarjäär, mis hoolitseb, et keskkond ja vabad radikaalid ei teeks liiga.

Kui soovid kaalu alandada, siis lisa kookosõli oma menüüsse, sest kookosõli kiirendab ainevahetust.

Kookosõli vähendab ka suhkruhaiguse ja südamehaiguste riski, lisaks mõjub see hästi immuunsüsteemile. Ja nagu eelnevalt mainitud, parandab kookosõli seedimist ja aitab ennetada kõhu ning seedimisega seotud tervisehädasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles