Toiduained, mis võiksid igas köögis olemas olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Millised toiduained on köögis hädavajalikud? Genius Beauty koostas nimekirja toiduainetest, mis võiksid igas köögis kogu aeg olemas olla.

Mesi. Mesi muudab immuunsüsteemi tugevamaks ja annab energiat. Kui su köögis leidub mett, siis ei pea sa suhkrut üldse soetama.

Banaanid. Banaanis on palju kaaliumi, mis muudab lihased tugevamaks. Banaanid on kasulikud ka südamele ja aitavad vähendada südamerabanduse riski.

Kaerahelbed. Kaerahelbed puhastavad veresooni ja pakuvad leevendust seedeprobleemide korral. Kaerahelvestes on vähe kaloreid.

Spinat. Spinatis on A-, C- ja K-vitamiini, antioksüdante ja rauda, mis aitab suurendada lihasmassi.

Oliiviõli. Oliiviõlis on palju E-vitamiini, mis aitab seedida A- ja C-vitamiini. Oliiviõli muudab keha nooremaks ja alandab kolesterooli taset.

Õunad. Õuntes on rohkem C-vitamiini kui apelsinides. Õunad aeglustavad vähirakkude kasvu ja parandavad kopsude, südame ja seedeelundite tööd.

Jogurt. Jogurtis on palju kaltsiumi ja probiootikume, mis parandavad immuunsüsteemi ning seedimist. Jogurt on ideaalne vahepala kiirel tööpäeval. Soovituslik on süüa ilma lisaaineteta (magustamata) jogurtit.

Lõhe. Lõhes on palju oomega-3-rasvhappeid, mis alandavad kolesterooli ja kaitsevad vähktõvede eest. Lisaks mõjub lõhe hästi juustele ja aitab depressiooni seljatada.

Porgand. Porgandites on palju beetakaroteeni, mis parandab nägemist ja vähendab vähi riski. Selleks, et porgandid paremini organismi imenduks, tasuks neid süüa hapukoore või päevalilleõliga.

Mustikad. Mustikad aeglustavad vananemisprotsessi kehas ja parandavad nägemist. Lisaks parandavad mustikad mäluprobleeme ja aitavad paremini keskenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles