Parimad nipid pelmeenide valmistamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelmeenifestivali pelmeenid
Pelmeenifestivali pelmeenid Foto: Кohvik «A. Puškin»

Nii nagu igal perenaisel on omad retseptid, on igal perenaisel ka omad saladused pelmeenitaigna valmistamiseks. Tõeliselt head tainast on võimalik õppida tegema ainult kaua ja visalt katsetades, eksperimenteerides. Oma pikaajalise töö saavutusi jagab meiega kohvik A. Puškin.

A. Puškini tegijad on juba suured spetsialistid pelmeenide valmistamisel – igal pelmeenifestivalil pakutakse 600 kg pelmeene! Head retsepti leida pole sugugi lihtne, kuigi internet ja kulinaariaraamatud pakuvad rohkesti võimalusi ja saladusi igasuguste roogade valmistamiseks.

Niisiis, kõige olulisem saladus – täidist peab olema rohkem kui tainast. Ideaalne pelmeen kaalub 12 -13 grammi. Ideaalse täidise kaal on omakorda 7-8 grammi. Loomulikult pole seda sugugi lihtne saavutada. Tuleb üha uuesti katsetada ja katsetada, harjutades taina vormimist. Algajal on lihtsam, kui tainast ja täidist on pooleks.

Teine saladus ja samuti põhiline – tainas peab olema õhuke ja ei tohi keetmisel oluliselt paisuda. Peab olema ka hõlpsasti vormitav ja maitsev. Missugune proportsioon on õige? Parima taina saab, kui segada kokku 2 klaasi jahu, muna, soe vesi. Kõik see tuleb segada ja alles lõpuks lisada üks teelusikatäis taimeõli. Tänu õlile muutub tainas  pehmeks ja hästi voolitavaks. Soola lisada loomulikult vastavalt soovile. Seejärel tuleb katta tainas käterätiga ja jätta umbes neljakümneks minutiks seisma.

Pelmeenifestivalil on alati olnud väga suures valikus pelmeene, aga kõige nõutavamad on need, mis on valmistatud kolme sorti lihast. Sea-, lamba- ja veiseliha võetakse võrdsetes kogustes ja tükeldatakse kergelt noaga, maitseaineid lisatakse vastavalt soovile (sool, küüslauk, pipar).

Äärmiselt maitsvad pelmeenid on võimalik valmistada sukaadi ja kohupiima täidisega. Kilogrammist täidisest peaks saama poolteist kilo pelmeene või ka rohkem, kui teil pole veel piisavalt kogemusi. Võtke 600 grammi sukaadi, puhastage ja lõigake väikesteks kuubikuteks, purustage küüslauk või lõigake samuti pisikesteks tükkideks. Lisage turult ostetud 15-18-protsendiline kohupiim ja peeneks riivitud Grana Padano juust. Lisage soola ja pipart vastavalt soovile.

Vormige, keetke, eksperimenteerige! Head isu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles