Olulisi fakte kondoomide kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhusuhtes tuleks kindlasti kasutada kondoomi.
Juhusuhtes tuleks kindlasti kasutada kondoomi. Foto: SCANPIX

Kuigi teadlased on mitmeid kordi tõestanud, et kondoomi kasutamine on kõige tõhusam meetod suguhaiguste ja soovimatu raseduse vältimiseks, ei kasuta mõned inimesed vahekorras olles kondoomi.

Kondoomide kohta levib palju müüte, mis pole tõesed ja ehk on liiga vähe tõmmatud tähelepanu sellele, mille poolest on kondoomid kasulikud. Järgnevalt ongi välja toodud mõned olulised faktid kondoomide kohta, mida aktiivse seksuaaleluga inimesed võiksid teada, kirjutab healthmeup.com.

Võimalus, et kondoom sind alt veab, ei ole suurem kui vaid 2 protsenti. Enamikel juhtudel on probleem selles, et kondoomi kasutatakse valesti. Kondoom tuleb panna jäigastunud peenisele selleks, et sperma ei pääseks tuppe. Kondoomi tuleks kasutada, et kaitsta end ja partnerit sugulisel teel levivate haiguste eest ja ennetada soovimatut rasedust.

Ära kasuta kondoomi, kui sul on lateksi vastu allergia. Konsuleeri arsti või apteekriga, et alternatiivseid võimalusi leida.

Mõned inimesed usuvad, et kaks kondoomi on parem kui üks. See pole tõsi. Kuna kahte kondoomi kandes on hõõrdumine suurem, siis suureneb ka oht, et kondoom(id) võivad puruneda.

Kõige enam levinud põhjused, miks kondoomid purunevad: pikk või karm seks, õli baasil valmistatud libesti kasutamine, anaalseks, tupe kuivus, kondoomi pakendi avamine terava vahendiga.

Kondoome tuleks hoida jahedas ja kuivas kohas. Liiga soojas või niiskes kohas võib kondoom muutuda rabedaks ning võib vahekorra käigus puruneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles