Treeningu ja tervisealaseid nõuandeid koduperenaistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna pragusel ajal toimub kõik väga kiiresti ja enamike inimeste päevakavad on tihedalt tegemisi täis, siis pole ime, et füüsilise tegevuse jaoks on raske aega leida. See kehtib ka koduperenaiste kohta. Kuigi tundub, et neil on palju vaba aega, siis vaid naine ise teab, mille kõigega ta päeva jooksul rinda peab pistma.

Ja isegi, kui sa otsustad, et alates tänasest päevast saab sinust mõne treeninggrupi liige, siis jääb kindlasti väikelaps haigeks ning sa pead paar päeva temaga kodus olema, kirjutab healthmeup.com.

Kuidas lisada treening oma päevakavva, kui sul puudub kindel rutiin ja sa sõltud sageli teiste inimeste tegemistest või tervisest? Kuidas muuta enda ja perekonna eluviis tervislikumaks? Siin on mõned nõuanded.

Viska välja rämpstoit: su lapsed armastavad kartulikrõpse? Internetis on mitmeid videosid ja õpetusi, kuidas valmistada tervislikke krõpse näiteks suvikõrvitsast või teistest köögiviljadest. Sel viisil toituvad lapsed tervislikumaks ja su prügikasti ei ummista pidevalt krõpsupakendid.

Viska välja maiustused: valmista endale ja perekonnale tervislikke magustoite. Ise magusrooga valmistades saad täpselt kontrollida, millised toiduained selle sisse lähevad ja kui palju suhkrut sa lisad.

Varu koju tervislikke snäkke: kui sul on kodus olles harjumuseks pidevalt midagi näksida, siis veendu, et su majapidamises oleks tervislikke snäkke. Asenda maiustused näiteks pähklitega.

Mõned nõuanded treeningu kohta:

Muretse omale eratreener: kui su rahakott seda lubab, siis palka eratreener, kellega sa regulaarselt jõusaalis trenni teed või kes käib sinu kodus. Kui sa oled selle eest juba maksnud, siis ei tule kõne alla trennist viilimine.

Ole paindlik: kindlast rutiinist kinni pidamine võib olla keeruline. Kui oled otsustanud, et hommikuti hakkad trenni tegema ja midagi tuleb ette, siis suhtu sellesse paindlikult. Ära sea endale kindlaid kellaaegasid trenni osas, mõtle, et üritad päevas korra näiteks ujumas või jõusaalis käia. Sa ju tead, mis kellaajal pead lastele järgi minema või neid trenni viima, seega planeeri oma treening nende tegevuste ümber.

Tee kodus trenni: tegelikult ei pea trenni tegemiseks liituma jõusaaliga või isegi kodust välja minema. Trenni võid teha ka mõne spetsiaalse treeningvideo saatel oma kodus. Kui sa pole eriline trennisõber, siis tee näiteks söögitegemise ajal harjutusi. Kasuta köögikappide pindu selleks, et käsi toetada, kui sa kätekõverdusi teed või võta vastu reegel, et iga kord, kui köögis süüa teed, üritad teha 25 kükki. Treeningusse võib väga loominguliselt suhtuda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles