Toiduained, mis aitavad ennetada kuumahoogusid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paprika
Paprika Foto: SCANPIX

Kuumahood on kõige levinum menopausieelne sümptom, millega suur osa naisi kokku puutub. Ent hiljuti Ameerikas avaldatud uuring näitas, et muudatused toitumises võivad aidata kuumahoogusid ennetada või neile leevendust pakkuda.

Üheksa aastat kestnud uuringu käigus tegid teadlased kindlaks, et naised, kes lisasid allpool nimetatud toiduaineid oma menüüsse, kogesid 20 protsenti väiksema tõenäosusega kuumahoogusid, kirjutab Woman's Day.

Küüslauk ei mõju hästi vaid immuunsüsteemile ja südamele, see aitab ennetada ka ebameeldivaid kuumahoogusid.

Punane vein aeglustab ekspertide sõnul östrogeeni eemaldamist kehast ja see aitab östrogeeni taset säilitada. Ja hormoonitasemete stabiilsena hoidmine on täpselt see, mis aitab ennetada kuumahoogusid. Ent punast veini ei tuleks süüa enam kui üks klaas nädalas, sest suurem kogus võib hoopis põhjustada kuumahoo, kuna alkohol alandab kiirelt veresuhkru taset.

Seened sisaldavad seleeni - mineraali, mille puudumine võib tekitada stressi. Stress põhjustab epinefriini taseme tõusu ja see tekitab kuumahoogusid. Seega aitavad senned stressi taset vähendada.

Paprikas on palju C-vitamiini, mis aitab põletikke ennetada ja hormoone stabiliseerida. Lisaks mõjuvad need hästi veresuhkru tasemele ja see aitab vähendada kuumahoogude teket. Kas valida roheline, punane või kollane paprika? Teadlased on kindlaks teinud, et kõige rohkem C-vitamiini on kollases paprikas.

Maasikates on mitmeid aineid, mis võitlevad kuumahoogude vastu. Maasikate söömine aitab hormoonide taset normis hoida ja neis on ka palju C-vitamiini. Eksperdid soovitavad päevas süüa kaks kuni kolm kausitäit maasikaid või muid kiudaineid ja C-vitamiini sisaldavaid marju ning puuvilju.

Melonis on samuti C-vitamiini ja ka melonit soovitatakse süüa kaks kuni kolm kausitäit päevas. Melon pakub jahutust ka neile, kes ei koge kuumahoogusid.

Täisterapastas on palju kiudaineid, mis aitab veresuhkru taset normis hoida. Lisaks mõjub täisterapasta söömine hästi hormoonide tasemetele. Pea meeles, et kasulik on vaid täisterapasta ehk pruuni värvi pasta. Valgest jahust valmistatud pastas on palju süsivesikuid ja tärklist, mis võib kuumahoogude teket soodustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles