Nimemaagia: vaata, mida sinu eesnimi tähendab (L-M)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igav.ee vahendab põnevat meelelahutuslikku seletust, mida levinud Eesti eesnimed tähendavad. Siit leiad nimed, mille esitäht jääb tähestikus L ja M  vahele.

L

LAINE. Tema isiksus on suisa silmatorkav. Ta on arukas, omades teadmisi ja oskusi enam kui ühes valdkonnas. Kiiresti ärrituv ja närviline, kuid veelgi kiiremini rahunev. Elus saadab teda edu ja tal on palju sõpru ning abilisi.

LAURA. Nooruses kiputakse teda üle hellitama. Tema puhul on väga tähtis vaimse edasiarendamise võimalus. Elus tuleb palju pingutada, et soovitut saavutada. Abielus võib ta osutuda ohtlikuks partneriks.

LAURI. Kaastundlik, leplik ja otsekohese loomuga. Rikkaliku kujutlusvõime ja näitlejaandega. Kaaslastele tundub kohati jaheda ning enesessetõmbununa. Elus tuleb ette palju reisimist.

LEA. Kindlameelne ja säreda iseloomuga, valmis oma õiguste eest võitlema. Solvub kergesti ja peab kriitikat kaua meeles. Ta usub, et tema elu kestab lühikest
aega ning püüab seetõttu püüab võtta elust maksimumi.

LEELO. Elus on suured tõusu ja languse perioodid. Nooruses peab võitlema raskustega, kui tahab leida meelepärast tööd. Elu toob ette palju takistusi, nende ületamisel saab ta tugineda vaid iseendale. Elu teine pool tasakaalustatum.

LEENA. Elav ja paiguti agressiivne. Tal on alati uudsed ideed ja palju auahnust. Elu jooksul arendab endas välja iseseisvuse, õppides iseseisvalt otsustama ja tegutsema. Abielus põhjustab tarbetuid konflikte, mis võivad viia lahutuseni.

LEHO. Altruistlik, hea enesekontrolliga. Elu jooksul saab ta hea hariduse ning kogu elu arendab end nii vaimselt kui füüsiliselt. Talle meeldib tegelda globaalprobleemidega. Intiimelus rafineeritud.

LEHTE. Suure energia ja liikuvusega. Tihti otsustusvõimetu, kuna tema elu pakub liiga palju valikuvõimalusi. Otsib elus õnne ja püüab saavutada täiuslikkust. Suhetes vastassooga võib põhjustada kannatusi ja armukadedust.

LEIDA. Loomult aus ja siiras. Töösituatsioonis kipub olema pealiskaudne. Peas mõlguvad idealistlikud mõtted, mille kõrval tavaprobleemidel pole ruumi. Kuigi armastuses on tal pea pilvedes, on ta jalad samal ajal kindlalt maas.

LEILI. Sisimas leebe ja malbe, väliselt asjalik ja tegus inimene. Temas on südikust ja vaimujõudu. Oskab leida õige lähenemistee teiste inimeste juurde. Hea ema ja perenaine. Abikaasa kipub jääma tagaplaanile.

LEMBIT. Ta on hea suhtleja ning leiab palju häid sõpru erinevatest generatsioonidest. Oma loomult pedantsuseni minev korraarmastaja. Tööd ja toimetused ei jäta teda hetkekski maha. Õigus on tema elus lipukiri.

LENNART. Vaimukas vestleja, tema kiire kõne võidab rajanedes ümberlükkamatul loogikal. Nooruses langeb talle vähe tähelepanu, kuid küpses eas pälvib hea nime ja lugupidamise.

LENNO. Tundlik, sentimentaalne ja paiguti elukauge. Ta võtab pidevalt enda kanda teiste inimeste muresid, mida peab naeratus näol lahendama. Tööaladest sobivad need, mis on seotud kaunite kunstidega. Tavaliselt abiellub noorelt.

LEO. Elu saab olema väga õnnelik kui ta kohaneb paljude muutustega, mis hiljem saavad tema elu osaks. Samal ajal ei tohiks oma vabadust kuritarvitada. Ta ei hooli nende inimeste arvamusest, kes elavad rahulikumat elu.

LIDIA. Suur edu äris ja finantsalal, seda ainult juhul, kui käitub ausalt ja korrektselt. Saab suurt kasu suhetest välismaa ja välismaalastega. Võib sattuda väga eripärastesse armuintriigidesse.

LII. Töö riigiametis on talle kõige meelepärasem. Isegi kõige ägedamas vihahoos ei unusta ta diskreetsust. Oma lähikondsetelt ei saa ta tuge. Raha tuleb tema juurde, kuid seda ei jätku kuigi kauaks.

LIIA. Vahel üksildane ja kurvameelne. Ta ei tohiks anda petlikke lubadusi, mis võivad kergesti libiseda üle huulte. Kui ta on juhtiv töötaja, siis alluvad pelgavad teda. Tihti seob oma saatuse endast noorema mehega.

LIINA. Kindlameelne ja julge inimene. Tihti agressiivne, samas jälle tundlik ja õrn. Kaastundlik ja abivalmis. Suur töörügaja. Abielus probleemid, mida ta ise oma käitumisega põhjustab.

LIIS. Aeglane, kontrollib kõiki olukordi väga põhjalikult enne tegutsema hakkamist. Ei oska hinnata kauneid kunste, kuid jätab selles vallas teadliku kriitiku mulje. Eksponeerib end kaasinimestele rikka ja eduka naisena.

LIISA. Tal on püsiv usk oma saatusesse. Loomult printsipiaalne, tasakaalukas nii võitudes kui kaotustes. Laadilt mõistuslik. Hea tervisega ning isegi kõrges vanaduses näeb nooruslik välja.

LILIA. Tema haridusenälg on suisa piiritu, seetõttu saab tavaliselt võimaluste raames parima hariduse. Elu toob talle palju soodsaid võimalusi ainult siis, kui ta neid ise ei otsi. Abielu ja armastus jätavad ta ükskõikseks.

LINDA. Tema elu on täis tõuse ja langusi. Takistuste ületamist peab ta endastmõistetavaks. Solvumine ja vihastamine on kerged tulema. Tihti ei oska kasutada elu poolt pakutud võimalusi. Unistab palju.

LIVIA. Võimukas ja nõudlik. Elus saadab teda majanduslik jõukus ja see jääb alles, kui ta näitab teiste inimeste suhtes üles ausust ja arvestamist. Tema puhul langeb kokku äritalent ja vaimne andekus.

LUDVIG. Õppimine on tal raskendatud, elu on täis rasket võitlust ja piiranguid. Vähe tuleb ette välisreise, alati on tal palju tööd, sõprade ja perekonna jaoks jääb liialt vähe aega.

LUISE. Elu täis eneseväljendamise võimalusi. Juba koolipõlves edu kunsti alal. Keskeas palju rõõme ja seltskondlikke lõbusid. Kerge, muretu ja sõpradega täidetud elu.

LUULE. Arukas, seltskondlik, kipub teisi taga rääkima. Noorus on tal tavaliselt pilvitu. Töösituatsioonis aktiivne ja pedantsuseni minevalt korrektne. Tema abielu on stabiilne, kus domineerivaks pooleks on tema ise.

LY. Ettenägelik ja seda omadust oskab ta hästi ära kasutada. Ametiredelil tõuseb kiiresti. Ülemused soosivad teda. Juhitalent on juba nooruses silmatorkav. Ka
igapäevaelus soovib elada originaalselt.

LYDIA. Idealist, väga heasoovlik inimene. Lapsepõlv on tal täis kitsendusi. Juba varakult tuleb kanda kohustusi ja vastutust. Elus tuleb ette suuri takistusi. Õnnelik perekonnaelu vaid siis, kui suudab edukalt kohaneda abikaasa harjumustega.

M

MAAJA. Arukas, juurdlev, ükskõik mida ütleb, kõigel on tõepõhi all. Elu on täis muutumist, iial ei tea, milline sündmus tema elus aset leiab. Ka tema ettevõtmised jäävad äraarvamatuks nii lähedastele kui võõrastele.

MAARJA. Usaldatav inimene, ei armasta kiidelda, tõsine ja väärikas. Tema sõnu hinnatakse. Väliselt mõnevõrra pärsitud, jahe ja vaikiv, kuid sisimas pehme ning armastust ihaldatav. Vanemas eas võib kergesti üksikuks jääda.

MADIS. Tugeva kehaehitusega, täis elujõudu ja tarmukust. Teda peetakse usaldusväärseks ja edukaks. Seab oma elule kindlad sihid ja enamasti jõuab nendeni. Ei muuda oma läbikaalitud otsuseid ja tegutsemisviise.

MADLI. Hakkaja ja uuendusmeelne. Oskab hästi enda ja oma sõprade aega sisustada. Elu on edukas, kui ta oma vara ära ei pilla, sest raha kulutada –see talle meeldib. Innukas armuseiklusi alustama.

MAGDA. Tema elu on pühendatud põhiliselt materiaalsetele asjadele. Oskab meisterlikult oma raha paigutada. Kipub olema ülbe endast vaesemate vastu. Armastuses ja abielus väga nõudlik.

MAI. Sõbrad on tema elu rikkuseks, aga tihti ka tööriistadeks karjääriredelil. Füüsiliselt vastupidav ja hea tervisega, oskab hästi kohaneda erinevates elusituatsioonides. Oskab anda inimestele õigeid hinnanguid.

MAIE. Otsekohene. Talle ei meeldi võltskomplimendid ja meelitused. On ületamatu uudsete ettevõtmiste väljanuputamisel. Tema pingutused raha teenimisel on võrdsed raiskamisega. Ta võib riskida, kuid kindlasti mitte rahaasjades.

MAILI. Suuremeelne ja alati abivalmis. Huvitub materiaalsete väärtuste loomisest. Intiimsuhetes pealiskaudne ja hoolimatu. Tema elus võib tulla ette õnnetusi, seetõttu peab olema eriti ettevaatlik. Abielus truu ja perekonnale pühendunud.

MAIRE. Alati naeratav, tark ja külgetõmbav. Äkilised muutused võivad tabada tema rahalist seisundit. Ta on sarmikas ja see on tema edu pandiks. Isiksusena mõjuv, reeglina viib oma ettevõtmised lõpule.

MAIT. Isikupärase mõtlemisega. Kui talle miski ei meeldi, hakkab ta seda kohe muutma. Vaimse töö kõrval suudab tegelda ka füüsilise tööga. Kõigele on ta valmis mingi kasutusala leidma. Armuasjades tuleb ette raskusi.

MALL. Leebe ja avala iseloomuga, teised kipuvad teda ära kasutama. Tal puudub küllaldane eneseusaldus. Vastuoluline, kannatamatu ja närviline.

MARE. Hea maiste ja korrektse välimusega. Saavutab edu töödes ja ettevõtmistes, milles on oluline kiire mõtlemine ja otsustusvõime. Armuasjades võib kergesti libastuda ja see kipub kaasa tooma halva maine.

MARET. Hea kõneleja, võtab endale tihti rohkem tööd kui suudab ära teha. Auahne, on isekam kui talle kasuks tuleb. Kulutab liiga palju raha luksusesemetele. Kergesti mõjutatav.

MARGIT. Võtab kõike täie innuga, kohaneb hästi, kiire otsustusvõimega. Liiga enesekindel, sõlmib kergesti uusi sõprussidemeid ja tõrjub vanu sõpru mõtlematult eemale. Kergesti armuv ja jälle pettuv.

MARGUS. Avara silmaringiga, suhtleb kõigi inimestega kui võrdsetega. Tavaliselt on tal kergem lahendada teiste inimeste kui enda probleeme. Hea intuitsiooniga, teda ei saa kergesti petta.

MARI. Kirglik natuur, alati valmis riskima, elus langeb sageli õnn lausa sülle. Palju uusi sõpru ja suuri võite. Väga põhjalik, kõik alustatu viib lõpule.

MARIA. Sõbralik, usaldav, langeb kiireti meeleheitesse. Perekonnaelus võib tulla ette põhjalikke pöördeid. Omistab vastassoole liiga suurt tähtsust.

MARIKA. Vihkab silmakirjalikkust ja valelikkust. Usub, et edu sõltub vaid temast enesest. Kogu elu täitvaks eesmärgiks saab ühel või teisel viisil raha kogumine. Arvab, et edu juured peituvad rikkuses.

MARINA. Sõnaosav, suurejooneline, hea sõber. Püüab elus kõrgema positsiooni poole, ei anna kergesti alla ega kõhkle ostuste langetamisel.

MARIS. Kergesti seltsiv, kohati lööb välja salakavalus. Tema eesmärgiks elus on täielik luksus ja mugavus. Hoolimata rahapuudusest jätkavad nad laial käel raha kulutamist. Talle meeldivad vaid ilusad ja hästirõivastatud mehed.

MARJU. Kiirustamine on tema iseloomu nõrkuseks. Töid tahab ta väga kiiresti lõpetada ja sellega tulenev pealiskaudsus võib talle niimoodi kahju tuua. Kipub klatšima ja abielumehi võrgutama. Sõpru peaks valima erilise hoolega.

MARKO. Oma südames on ta aristokraat. Ta on toretsev ja näitab omi kulutusi palju suurematena tegelikkusest. Inimesed jäävadki tihti teda uskuma, pidades tegelikust rikkamaks.

MART. Jätab inimestele esimesel kohtumisel endast sügava mulje. Oskab saavutada maksimumi. Korraarmastaja, püüab alati lõpetada alustatud tööd. Kaldub üksindusse.

MARTA. Arukas, kaine mõistusega, Hindab elus materiaalset heaolu ja saavutab tavaliselt selle õnnestunud abielu kaudu. Meeste jaoks saatuslik naine nii heas kui halvas. Abielus kipuvad valdama võimekuse tendentsid.

MARTIN. Seltskondlik, hea loomingulise eneseväljendusega, artistlik. Rahutu, raske leida kindlat sihti elus. Peab elu jooksul õppima suuremat enesekindlust ja vältima
pealiskaudsust.

MATI. Unistaja, tahab elada vaikset ja rahulikku elu. Raskusi tõeliselt lähedaste suhete loomisel. Armastuses ja abielus raskused õige partneri leidmisel.

MATS. Karismaatiline isiksus. Kogu elu pürib materiaalse edukuse poole. Kaaslastega käitub sundimatult, kuid oma tunnetele neid lähedale ei lase. Abikaasat püüab igati oma võimule allutada.

MEELIS. Kaastundlik, tõeotsija, huvitub filosoofiast ja maailma probleemidest. Tavaline elu tüütab teda. Pea õppima loobuma eelarvamustest ja rohkem teiste inimestega arvestama.

MEHIS. Kaasinimestega suhetes eemalehoidev ja järeleandev. Elus on palju närvipinget ja liigseid emotsioone. Läbikukkumisi on vähe, kui ta end edu saavutamiseks vajalikul määral pingutab. Abuelus on sageli probleemid.

MERLE. Tal on võime teisi õigesti hinnata. Peaks hoidma end ohjes, et mitte langeda pahede küüsi, millest oleks tal raske lahti saada. Oma soovis edu saavutada võib ta isegi oma taskust kulutusi teha ning seetõttu hiljem rahaliste raskuste all kannatada.

MIHKEL. Tugeva enesedistsipliiniga, aus ja õiglane. Võimeline töötama sihikindlalt ja metoodiliselt. Praktilise orientatsiooniga ja konservatiivne, kuid talle võib toetuda paljudes elusituatsioonides.

MIKK. Enesekindel ja edukas juhtival positsioonil ja suures äris. Agressiivne, oskab tihti ka teiste arvel oma majanduslikku seisu kergesti parandada.

MINNA. Abivalmis, aktiivne, vahel agressiivne. Võtab inimesi nii, nagu nad on. Võib juhtuda, et lähedased kasutavad teda ära selle asemel, et tema niigi rasket koormat kergendada. Abielu viib tihti lahutuseni.

MONIKA. Jõuline ja agressiivne natuur. Püüab iga hinna eest oma ideid ellu viia. Egoistlik, peab elu jooksul õppima omal jõul toime tulemist.

MÄRT. Edumeelne inimene, pole kunagi loid ega tuim. Hea intuitsiooniga. Inimesed pöörduvad tema poole tihti oma probleemidega, sest ta leiab alati kergelt lahendusi. Ta suhtub oma abikaasasse kui sõpra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles