Nimemaagia: vaata, mida sinu eesnimi tähendab (F-K)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igav.ee vahendab põnevat meelelahutuslikku seletust, mida levinud Eesti eesnimed tähendavad. Siit leiad nimed, mille esitäht jääb tähestikus F ja K vahele.

F

FRED. Joviaalne, rõõmsameelne, muretu. Temalt küsitakse tihti nõu, see viib teda sisimas tihti suurde kimbatusse. Temast endast sõltub, kas abielus valdab harmoonia või konfliktid. Oht on türanniseerida oma perekonda.

FRIEDRICH. Tugeva hingejõu ja sisemise moraaliga. Suurepärane kaaslane, iga õppimine ja vaimne tegevus läheb tal edukalt. Saatus mängib tema elus tähtsat rolli. Naistega on edu garanteeritud.

G

GERT. Pehme loomuga. Näiliselt aldis uuele, sisimas aga konservatiivne. Elu on edukam, kui ta suudab kohaneda paljude muutustega, mida elu ette veeretab. Abielus kipub jääma tuhvlialuseks.

GRETA. Romantiline, tahab olla jumaldatud oma perekonna poolt; tema kodu on avatud paljudele inimestele, keda ta peab sõpradeks. Loomulikult paiguti egoistlik.

GUNNAR. Populaarne, lõbus, hea suhtleja; kõigiti rahvamees. Loominguline inimene. Armusuhetes kergemeelne.

GUSTAV. Tugeva tahtejõuga. Ärritub tühistest asjadest, võttes kohe vaenuliku hoiaku. Seda omadust kiputakse tema vastu ära kasutama.

H

HANDO. Elu on täis vastutust ja teiste eest hoolitsemist. Tal oleks vaja õppida paremini argumenteerima oma mõtteid ja võtta enda kanda otsustamist. Tema elu saadab armastus ja perekondlik harmoonia.

HANNES. Väga edukas ja õnnelik. Ta oskab ja suudab inspireerida oma lähikondseid. Töösituatsioonis väga originaalse mõtlemisega, mille tõttu väga hinnatav tööjõud. Hindab kõrgelt isikuvabadust.

HANS. Pika elueaga, terve, tugev, rõõmus, väga seksikas. Alati mõtleb, enne kui midagi tegema hakkab. Loomult kade, alati püüab teisi ennetada. Abielu jääb tihti igavalt tavaliseks, kuigi selle välisele küljele ei saa midagi ette heita.

HARDI. Allub kergesti elumuutustele. Tema elus on ülekaalus ootamatud sündmused. Vihastub kergesti, kuid see viha lahtub kiiresti ning asendub kahetsusega oma enesevalitsemise kaotuse pärast. Oskab kiiresti sõbruneda, jahtub aga kiiresti.

HARRI. Soliidne, isemeelne mõtleja, jõuline ja mittekonventsionaalne. Ta on saatuse soosik. Kuigi üksindus tundub talle talumatu, tuleb tal elu jooksul üksinda hakkama saada.

HEIDI. Juba noorena saavutab palju. Kogu elu püüab end vaimselt arendama. Isikliku elu allutab ta täielikult oma kutsetööle, mis muudab suhted koduste ringis mõnevõrra värviliseks ja jahedaks.

HEINO. Tahab olla pidevalt inimeste keskel. Kaotab kergesti julguse, kuid püüa sellest masendustundest lahti saada. Ei ole liialdus öelda, et riidemood saab alguse temalt. Suurepärane perekonnainimene, mõistab oma abikaasat.

HELE. Tema elus mängivad suurt rolli tutvused. Oma sugulastelt ei saa ta vähimatki abi. Liigne iseseisvus paisutab tema isemeelsust. Elu teisel poolel toimub suur tõus ametiredelil.

HELEN. Hea sõber, tema eesmärgiks on teha teisi õnnelikuks. Teda iseloomustab kõik, mis on kõrgetasemeline. Ta on tugev isiksus ning hoolimata sagedastest stressidest ei muutu tema hoiak kaasinimestesse.

HELENA. Kaastundlik kõikide suhtes, pühendab ennast täielikult teiste inimeste probleemidele. Liigne tundlikkus võib tumestada ta armuelu.

HELI. Vaikne, tagasihoidlik, hoiab oma mured endale. Tegutseb tihti teiste kaudu, sügavamaid tundeid loob aeglaselt ja ettevaatlikult. Tihti tullakse tema käest nõu küsima.

HELLE. Seltskonnas on ta populaarne. Temas on paras annus laiskust ja kalduvust gurmaanlusele. On liialt mõtlematu, mis võib abielus ette tuua põhjalikke pöördeid.

HELMI. Isekas, kaldub ennast üle väärtustama ja oma tahet teistele peale suruma. Kui ta oma kõrget intellekti isikliku kasu saamiseks kasutab, kaotab ta kõik. Tema elu võib olla täis kuulsust, rikkust ja edu kui ta pühendab end teistele.

HELVE. Tal on hea kujutlusvõime ja intuitsioon, ning seetõttu ei saa teda naljalt tüssata. Ta ei pea ühtki ideed täielikult kasutuks ja püüab neist kujundada uusi ja paremaid kavandeid. Ta teeb pidevalt uusi plaane, mida püüab jõudumööda ka realiseerida.

HENDRIK. Suure töövõimega ning seejuures põhjalik. Ta ei nõustu naljalt teistega, vaid hakkab oma seisukohti igal sammul tõestama ja selleks kasutab ta vahedat ja argumenteeritud loogikat. Tal on kalduvus napsitamisele.

HILDA. Enesessetõmbunud, aga rikka siseeluga. Heale juhendamisele väga vastuvõtlik. Enne abiellumist on soovitav väga hoolikalt kontrollida partneri sobivus, Ta võib leida tee ka usu juurde.

HILJA. Tal on loomupärane huvi kirjanduse ja kunsti vastu, on selles vallas  hästi erudeeritud. Eelistab individuaalset töötamist. Pole oma loomult käsutaja, kuid võib jätta sellise mulje, kuna tahab, et tema korraldusi arvestataks.

HILLE. Palju energiat ja auahnust. Elu täis pidevat tegutsemist. Kaldub oma tahet teistele peale suruma ja oma soove ainuõigeks pidama. Võimeline kestvaks sõpruslikuks ja armastussuhteks.

HOLGER. Idealistlik, otsustusvõimeline ja kiire reaktsiooniga. Sügava tundeelu, aga ka muutliku meelega ja närviline. Tal on tendents põhjusetult äärmustesse kalduda. Seda eriti armastuses.

HUGO. Võtab inimesi ja olukordi, nagu nad on. Ta ei jää rasketes olukordades jänni. Annab endast palju teistele ja lepib sellega, mida vastu antakse. Käitub alati korrektselt perekonna ja abiellu suhtes.

I

IDA. Mitmekülgne ja kiire mõistusega. Kogu elu arendab endas võimet muutusi omaks võtta. Kipub klammerduma asjade ja inimeste külge. Ta peaks püüdma vältida amoraalseid suhteid.

ILLAR. Emotsionaalselt jahe, kinnine ja vaoshoitud. Kaldub elama vaid sisemist elu ja kõnnib kogu aeg nagu pilvedes. Tal on vähe kannatlikkust ja mõistmist lähikondsete suhted. Võib muutuda erakuks.

ILLE. Leebe ja muutliku meelega. Ta ei suuda kestvalt aktiivselt tegutseda. Edukam on ta igal juhul vaimse töö sfääris. Iseomane on see, et ta ei oska öelda ei.

ILMAR. Äriasjus osav, otsekohene, enesekindel. Ta on edukas, kui tegutseb materiaalses sfääris. Seksuaalselt agressiivne.

ILME. Korraarmastaja, nõuab seda ka teistelt. Soovib, et teised täidaksid distsipliininõudeid sama täpselt kui ta isegi. Tal on kaunis ja mugav kodu, armukade ja armastav mees.

ILONA. Võib sattuda sõprade tõttu ebameeldivustesse, seepärast peab otsustama nende nõuannete üle alles peale tõsisemat kaalumist. Abielus võib esineda kõrvalehüppeid. Puuduseks osavõtmatus oma elukaaslase vastu.

ILSE. Väga emotsionaalne. Noorus on pingerikas. Tal on raske eluga kohaneda. Vajab vanemate või juhendajate abi. Keskeas võib saavutada märkimisväärset edu. Sageli probleemid abielus.

IMBI. Väga seltskondlik, vihastub kergesti, kuid välja paistab harva. Loomult kättemaksuhimuline, ei saa enne rahu, kui on jätte maksnud. Elus toob see endaga kaasa kuhjaga probleeme.

IMRE. Kaastundlik ja täis õrnust. Pöörab oma väljanägemisele suurt tähelepanu. Ta ei suuda vältida korduvaid armumisi ning vanas eas võib see valusalt kätte maksta.

INDREK. Mõtlik, tahtejõuline, rikkaliku kujutlusvõimega, kuid sealjuures vähese ettevõtlikkusega. Inimsuhetes mõnevõrra jahe ja distantseeritud.

INES. Väga naiselik. Kuulekas ja koostööaldis. Ei trügi kunagi esile. Tihti varajane abielu. Võib muutuda häirivalt allaheitlikuks, mis raskendab tema abielusuhteid ja võib kaasa tuua lahutuse.

INGE. Edasipüüdlik, vastupandamatu külgetõmbejõuga, jääb kõikjal kindlaks oma otsustele, elus edukas, põhiliseks sooviks on vabaneda välise kontrolli alt.

INGRID. Täiuslikkust ihaldav, saladuslik, hindab kõrgelt usalduslikke inimsuhteid. Raskused suhtlemises. Tal on palju katsumusi, kuid ta jääb kindlaks oma sihile, mis toob lõpuks endaga kaasa ka edu.

INNA. Intuitiivne, on võimeline lugema teiste inimeste mõtteid. Abikaasa usalduse võidab ta kiiresti. Talle sobib töö, mis on seotud reisimisega. Elamiseks sobivad kohad, mis paiknevad veekogude ääres.

IRENE. Väga osavõtlik oma vanemate suhtes. Ta ei suuda taluda inetust ja labasust elus. Oma armutunnetel ei tohi ta lasta minna üle sündsuspiiride, vastasel korral saab sellest takistus elus edasi minekul.

IRJA. Vaidlushimuline ja lummav kõneleja. Vestluspartnerid tunnetavad paratamatult tema üleolekut. Ta ei hoolitse pere eest ja seetõttu jääb kõik abikaasa kanda. Ise on ta hooletu ja muretu.

ITA. Tundlik ja armukade. Ta ei suuda taluda tegevusetust. On seltskondlik ja täidab neid kohustusi imetlusväärselt hästi. Tal on kalduvus oma hädasid liialdada. Tühistest asjadest poleks tal mõtet häiruda.

IVAR. Energiline, otsib vaheldust, teretulnud igas seltskonnas, meelelahutusi ja elumõnusid otsiv ja sealjuures neid nautiv. Seksuaalelus äärmustesse kalduv.

IVO. Suur õnneseen. Ta on vastupandamatu külgetõmbejõuga, teab, kuidas käituda. Loob ise probleeme ning kipub ise sellesse uppuma. Varanduse kogumisel on suur asjatundja, sõbrana kindel ja usaldusväärne.

J

JAAK. Vajab isiklikku vabadust, otsib elus vaheldust. Tihti langevad talle osaks ebaharilikud elusituatsioonid. Otsib kaua õiget partnerit.

JAAN. Armastab ujuda vastuvoolu, ihkab võimu ja rikkust, teistega ei leia kergesti kontakti. Intiimsuhete loomisel pessimistlik. Tema elus on palju näitlemist. Tervis on reeglina tugev.

JAANUS. Teeb elus suuri ja auahneid plaane. Tegelikult peab ta tegema tööd hoopis väiksema tasu ja tagasihoidlikuma tunnustuse eest. Elus omistab ta varandusele suuremat tähtsust kui sõprusele.

JANA. Elab täielikult oma maailmas. Tema elus on märksa enam näilikkust kui tegelikkust. Ta ei lasku vaidlusse ilma nähtava põhjuseta. Seejuures ei väärtusta ta varanduslikku seisundit.

JANE. Artistlik, rahutu, otsib kõikjal ja kõiges meelelahutust, kaotades sealjuures palju energiat. Ta on rõõmsameelne ja kergesti uuega kaasaminev. Intiimelus kipub olema pinnaline ja kergemeelne.

JOEL. Ta on hea sõber ja nõuandja. Teab rohkem kui välja näitab. Edukas kaubanduses ja äritegevuses üldse. Loomult kaval, püüab omi vaateid märkamatult peale suruda. Elus saadab teda edu.

JOHANNA. Järeleandlik, häbelik ja eemalehoidev. Rohkem unistab, kui midagi teeb. Võib astuda enesele märkamatult üle kehtestatud reeglite ja normide. Armastuses egoistlik, aga abielludes pühendunud abikaasale.

JOONAS. Oma leebe ja avameelse loomuse tõttu on tal palju sõpru, seda eriti naiste suhtes. Sisimas rahutu ja närviline. Soovist leida vastassugupoolest tuge, võib sattuda sobimatutesse armusuhetesse.

JOOSEP. Komplitseeritud iseloomuga. teda on raske lõpuni mõista ka kõige lähedasematel inimestel. Töös saavutab väljapaistvaid tulemusi, kuid oma elus on ta üksildane. Kui ta on kellegi liitlane, siis paremat sõpra on raske leida.

JUHAN. Tahtejõuline ja väga julge, samuti kergesti ärrituv ja vaidlushimuline. Ta tormab pidevalt edasi ja peatub alles siis, kui on sihile jõudnud. Ülemäära jõulised vihapursked on tema haiguste põhjusteks.

JULIA. Iseloomulikuks talle on lobisemishimu. Raha oskab ta kulutada. Raisata ja pillata – seda ta naudiks. Ta ei soovi end siduda tööga, mis toob kaasa endaga vastutust ja riski. Tahab elu täies mugavuses mööda saata.

JULIUS. Kujundliku mõtlemisega, sealjuures melanhoolne. Kuna puudub kontsentreerumisvõime, ei suuda ta tegelda ühe asjaga korraga. Tujukus raskendab suhteid kaasinimestega. Armastuses õrn ja nüanssetajuv.

JUTA. Usaldav, vaikne ja tasakaalukas. Talle meeldib oma elu siduda kirjanduse ja kaunite kunstidega. Jälgib elu mõnevõrra eemalt, mis tingib ka pingeid intiimsuhetes ja pärsitust intiimelust.

JÜRGEN. Väga optimistlik, tugeva tahtejõuga. Tema plaanid on hästi viimistletud. Ta teab, mida ja millal tegema peab. Oma töödesse ei luba ta teistel vahele segada.

JÜRI. Vaikiv ja endassesulgunud. Oma seisukohtades püsiv, ei tagane vaidluses kergesti. Loomult filosoof.

K

KAAREL. Temperamentne, kiire reaktsiooniga, märkimisväärse loominguvõimega. Populaarne inimene, kellel on palju sõpru. Ta on naiste poolt ihaldatud ja armastatud. Tunneb elust rõõmu ka kõrges vanuses.

KADRI. Ta ei saa märkimisväärset abi sõpradest, kuid omapoolselt on valmis nende jaoks andma kõik. Keskeas saavutatud materiaalne õitseng jääb püsima. Edu saavutab kergemini kui alustab karjääriredelil ülaosast.

KAI. Hea tervisega. Oskab nähtusi põhjalikult uurida ja nende tuumani tungida. Ametiredelil lööb kiiresti läbi ja tõuseb kõrgele. Talle ei meeldi rutiin ja seetõttu on alati valmis eksperimenteerima uuega.

KAIA. Korralik ja korrektne. Ükski töö pole tal lohakalt tehtud. Ta ei lase pisiasjadest end häirida kuna ei mõista tihti nende tähendust. Moega tegelemine on tema peamiseks huvialaks.

KAIDO. Väga tundliku närvisüsteemiga, tihti naiivne; temas valitseb konflikt praktilise meele ja globaalsete püüdluste vahel. Ihkab rahvusvahelist tunnustust. Oma elus peab ta tegema kindla valiku, sealjuures egoistlikud püüdlused ei too talle õnne.

KAIE. Tervise hea ja elu olmeline külg tagatud. Ta on seltskondlik ja sädelev, kõiges aitavad teda sõbrad. Elab valdavalt tänases ja ei muretse homse pärast.

KAIRE. Spontaanne, kergemeelse ellusuhtumisega. Seltskonnas hinnatud ja oodatud inimene. Töösituatsioonis isekas, püüab olukordi oma kasuks pöörata. Intiimelus vaheldust nautiv ja vastutustundetu.

KAISA. Lõbus ja toimekas. Suudab suhelda väga erinevate inimestega. Iga tööd ja toimetust teeb hingega. Armusuhetes on pealispindne ja kipub liiga sagedasti vahetama partnereid.

KAJA. Pidevalt tegutsev, aktiivse ellusuhtumisega, põhimõttekindel, Talle meeldib ja ka oskab teisi aidata, Ta on kiire otsustusvõimega, kuid sealjuures kergesti ärrituv. Kuigi tihti on tal käsil korraga mitu tööd, oskab ta sellest tuleneva kiiresti pillata.

KALEV. Hea abikaasa ja perekonnaisa. Ta on ettevaatlik ja valvas, vahel liiga pessimistlik. Tervis on hea, mis tagab pika eluea. Seksuaalelus vägagi aktiivne.

KALJU. Ettenägelik, suudab lühikese ajaga rohkem saata kui teised. Läbiproovitud teed ei veetle teda. Töös võivad ette tulla probleemid ning seetõttu on soovitav saavutada töös iseseisvus. Elu teisel poolel võib jääda üksikuks.

KAREL. Avalikkuse ees on ta kohusetundlik, eraelus aga isekas. Ei armasta üksindust, kogub enda ümber saatjaskonda. Populaarne omavanuste keskel. Ta võib edu saavutada meditsiinis.

KARIN. Uuriva loomuga ja kõige ümbritseva vastu huvi tundev. Ta ei taha olla kellega ega millegagi seotud, soovib olla omaette. Enne otsustamist soovib kõige üle põhjalikult järele mõelda. Sisimas väga tundlik ja kirglik natuur.

KARL. Pürib sotsiaalse ja isikliku harmoonia poole. Tahab jääda truuks oma ideaalidele. Tema unistuseks on elada elu, mille keskmeks on kodu ja lähedase. Sugulussidemed on talle väga tähtsad.

KASPAR. Liigse isepäisuse tõttu on tal nõrgalt väljakujunenud koostöösoov, samuti kipub ta teisi alahindama. Elus on palju armastust ja vihkamist. Armastuses on edukas, kui laseb partneril olla iseseisev.

KATARIINA. Armastab olla tähelepanu keskmes. ta on populaarne ja omab suurt sõpruskonda. Ta on väga loominguline. Elu möödub nauditavas ja harmoonilises õhkkonnas.

KATI. Tema elu on täis toimekust. ta vajab ebaharilikke ja sagedasi muutusi. Loogiline ja analüütiline mõtlemine ei jäta teda viivukski maha. Sealjuures on ta naljaarmastaja.

KATRE. Ettevõtlik ja laiahaardelise tegevusega. Meeldiv kaaslane, kes saab aga alati üksi hakkama. Ta on väga visa ja ületab kõik takistused oma teel. Armastuses jahe, arvestav, abielus domineeriv.

KATRIN. Raha teenida oskab ta võrdselt selle raiskamisega. Tutvusring laieneb kiiresti uute inimeste näol. Ta ei kaota naljalt armastuses oma südant. Talle on eriliselt vastumeelt vaidlused.

KERSTI. Võib juhtuda, et eirab üldlevinud moraalinorme. Töös tahab rakendada oma isiklikke reegleid. Psüühilisele survele vastab samaga. Abikaasana soovib ta näha endasarnast. Karjäärihimuline.

KERTU. Seltskonnas keskne figuur, helde ja loov isiksus. Muretseb liialt; tema eluprobleemid on kergete killast. Oma töös on rohkem huvitatud loomingust kui
rahast. Armastuses soe ja meeldiv kaaslane.

KIRSTIN. Sõltumatu, väga enesekindel. Igal hetkel püüab end arendada nii vaimselt kui füüsiliselt. Tal on raske mõista, et teised inimesed on nõrgemad ja tihti vähem võimekad kui tema. Armastuses on tal raske sobilikku kaaslast leida.

KOIDU. Võib saavutada elus küllalt suure võimu kaasinimeste üle, kipub oma perekonda, sõpru ja tuttavaid türanniseerima. Saavutab harmoonia oma perekonnas, kui suudab leppida abikaasa puudustega, vastasel korral lõpeb kõik lahutusega.

KOIDULA. Loominguline ja originaalne isiksus. Seejuures enesekindel, ennastusaldav ja uhke. Ta elu on täis positiivseid püüdlusi ja saavutusi. Perekonnaelu ja armastus jäävad tema elus tagaplaanile.

KOIT. Oma vaadetelt pessimist. Hea intuitsioon, mis võimaldab näha probleemide varjatud külgi. Ta on ettevaatlik ja valiv. Võib osutuda võimekaks juhiks. Ta on haaratud oma tööst, nii et oma lähikondsete jaoks ei jätku tal aega.

KRISTA. Ta on teadlik oma ilust. Suhted meestega võivad põhjustada nii hingelisi kui materiaalseid kaotusi. Tal sobiks ja ühtaegu on ka soodne tegelda kunsti, luksuskaupade ja antiikesemetega.

KRISTEL. Loomult on ta vastuoluline. Ootamatult tujukas ja piiritu kujutlusvõimega. Võib lasta kergesti end ära kasutada seda pahaks panemata. Elus tuleb tal kokkupõrkeid oma vanemate ja sugulastega.

KRISTI. Ta on hea naljasoonega, armastab meelelahutusi. Aja hinda ta teab ja oskab seda ka vääriliselt kasutada. Alati on ta haaratud mingist ettevõtmisest. Kõige suurem edu on tal äris.

KRISTIINA. Kiire mõtlemise ja otsustusvõimega, armastab ja hindab ilu, head maitset ja korrektset käitumist. Temperamentne, paiguti koguni agressiivne, sealjuures loomult optimistlik. Oma otsustele jääb kindlaks.

KRISTJAN. Loomult sõbralik, teadmishimuline, kuid vahel ka isekas. Ta on keskmisest auahnem, sealjuures aus ja vabameelne. Vihastuma ja solvuma on ta varmas. Armuasjades kipub kaotama tasakaalukust just enne lõplikku võitu.

KRISTO. Elu materiaalselt kindlustatud, esiplaanil vaimsed huvid. Kui ta teeb vaimset tööd, siis saadavad teda edu ja kuulsus, pöörab aga liigset tähelepanu emotsioonidele, siis lõpetab viletsuses. Tema nõuded armastatule on väga kõrged.

KRÕÕT. Hea õpivõimega, vaikne, mõtisklustesse kalduv. Abielu toob endaga tihti probleeme, võib jääda küllalt tihti vallaliseks. Kui partner pole hoolikalt valitud, kaldub ta olemas, kas liigselt alandlik või hoopis truudusetu.

KÄRT. Loomult aval ja abivalmis. Meelistegevuseks on tal reisimine. ta ei lange kunagi masendusse, teab aja hinda ning oskab seda hästi ära kasutada. Teda saadab edu, kui ta rakendab end kaubanduses.

KÄTLIN. Toretsev ja pillaja. Iseloomult äkiline, mis kipub muutma elu probleemiderohkeks. Peab ennast teistest paremaks. Iseseisev otsustamine teeb talle raskusi. Elu on täis töid ja tegemisi.

KÜLLI. Rafineeritud maitsega, suudab panna mehi endasse armuma. Loomult kaval ja seltskondlik; teadlik oma ilust. Peenetundeline. Majanduslik mõtlemine pole tema tugev külg, nii et pillama on ta meister.

KÜLLIKI. Teistel on raske teda mõista, kuid tema sõnu pannakse tähele ja arvestatakse. Tema mõtteid ja tundeid on võimatu välja lugeda. Tööd ei tee ta kunagi pealiskaudselt ja saab selle eest ka väärilist tasu. Elu täis muutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles