Triin Aljand teab, et vigadele keskendudes ei jõua kuhugi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. juuli 1985 - ujuja Triin Aljand.
8. juuli 1985 - ujuja Triin Aljand. Foto: Mihkel Maripuu

Kaks korda Eesti parimaks sportlaseks valitud Triin Aljand lõpetas mullu vigastuse tõttu ujuja profikarjääri. Nüüd on tema suurimaks sooviks leida omale töö, mis pakub talle sama, mida ujuminegi. Selleks, et oleks taas eesmärk, mille nimel pingutada, kirjutab Tervis Pluss.

Triin on tulemuste nimel pingutades mõistnud, milline suhtumine on spordis oluline. «Sa pead unustama negatiivse või vähemalt sellest õppust võtma ja siis oskama seda selja taha jätta. Mina õnneks unustan halva kiiresti ja liigun ruttu edasi. Kui ma tean eesmärki ja samas korrutan endale vaid vigu, siis ei jõua kuhugi,» jagab ta oma kogemusi.

2013. aasta sportlaste valimisel näidati videot eri sportlaste ilusaimatest hetkedest. «Siis tundsin küll, et väga kahju tegelikult. Kuid minu ostus oli paratamatu,» nendib Triin, kes tunneb ujumisest puudust. «Ujumine oli nii kaua see üks ja suur asi minu elus. Ma pole varem nii kaua ilma ujumiseta olnud. Loodan, et leian töö, mis pakub mulle samasugust kirge ja tegutsemisindu.»

Loe pikemalt Triin Aljandi tulevikuplaanidest värskest Tervis Plussi veebruarinumbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles