Tundlik teema: rasedusaegne lahklihamassaaž

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui rasedus loomulikult edasi kulgeb, on mingi hetk aeg sünnituse peale mõtlema hakata. Sa mõtled kindlasti, kas on midagi, mis selle lihtsamaks ja vähem valulikuks teeks. Siin võib lahklihamassaaž palju kaasa aidata.

Lahkliha on kude tupe ja päraku vahel. See on piirkond, mis venib, et beebi sinust välja mahuks. Mõnel juhul võib see sünnituse käigus rebeneda või tuleb teha lahklihalõige, vahendab Emmede Klubi.

On selgeks tehtud, et 24 protsenti esmasünnitajatest, kes on teinud lahklihamassaaži, pääsevad sünnitusest terve lahklihaga. Nendest, kes seda ei tee, pääseb rebenditeta 15 protsenti sünnitajatest.

Miks on lahklihamassaaž kasulik? Arvatakse, et sünnitusele eelnevatel nädalatel selle piirkonna masseerimine aitab nahal sünnituse käigus paremini venida ja see vähendab vajadust lahklihalõike järele või riski rebendite tekkeks. Loomulikult ei garanteeri see, et lahkliha ei rebene, aga see vähendab selle riski.

Lahklihamassaažiga soovitatakse alustada umbes 34. rasedusnädalal ja seda võiks teha kaks korda päevas. Ka partner võib sind selles aidata.

Ja nagu alati - kui sul on küsimusi või muresid - nagu kõige muuga, mis sinu rasedusega seondub, räägi sellest enda ämmaemandaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles