Magamistoajutud: millised seksikad fetišid võivad eluohtlikud olla?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Avalikult me seda küll ei tunnista, kuid nii mõnelgi meist on mõned seksikad fetišid, mis vahekorra tunduvalt intentiivsemaks muudavad. Need fetišid pole pelgalt kelmikad seksimängud, need muutuvad kinnisideeks, mis hakkab meie seksuaalelu kontrollima.

Jalafetiš, lateksi fetiš, piilumine jne - need on paar kõige populaarsemat fetišit ja neis ei tundu midagi ohtlikku olevat. Kuid teadlased on kindlaks teinud, et mõned fetišid võivad ohtlikuks muutuda ja tervisele liiga teha. Siin on mõned näited, kirjutab healthmeup.com.

Sadomasohhism

Sadomasohhism tähendab seda, et seksuaalse naudinguga käib käsikäes valu või alandamine. Valu tekitaja on sadist ja valu kogeja masohhist, kelle jaoks on piitsutamine, hammustamine jms erutavad. Kuid ekstreemsematel puhkudel võib selle «mänguga» kaasneda tõeline piinamine peksmise ja lõikumise näol. Kui asjad nii kaugele lähevad, siis võib sadomasohhism tervisele kahjulik olla.

Hematolaania ehk verefetiš

Hematolaania tähendab seda, et seksuaalset naudingut kogetakse läbi vere ja veritsemise. Seda fetišit seostatakse sageli vampirismiga ja tänu populaarsetele vampiirifilmidele ja -raamatutele on see fetiš tänapäeval suhteliselt laialt levinud. Aga verega mängimine on ohtlik, sest suur verekaotus võib halvasti lõppeda.

Kägistamine

Selle fetiši puhul kasutatakse plastikkotte või käsi, et peatada hapniku liikumine ajju orgasmi saamise hetkel. Järsk õhupuudus orgasmi saamise hetkel võib tekitada suurenenud erutustunde ja peapööritust. Kahtlemata on see äärmiselt ohtlik ja võib lõppeda surmaga.

Omorashi

Omorashi on Jaapanis levinud fetiš. Omorashi idee seisneb selles, et vahekorras olevaid inimesi erutab enda või partneri täis olev põis ja selle tundmine. Seda fetišit ei tohiks segi ajada uriinifetišiga, sest omorahi põhimõtteks on võimalikult kaua häda kinni hoida, kuni see muutub juba ebamugavaks ja ühtlasi ohtlikuks. Seda harrastades on võimalik, et inimesel kujuneb välja mõni põiehaigus või võib edaspidi pissimisega probleeme esineda.

Mehhanofiilia

Mehhanofiilia tähendab seda, et inimest erutavad mehhaanilised esemed. Erutavaks esemeks võib olla näiteks mootorratas või hoopis tolmuimeja. Sellest esemest saab seksuaaliha objekt, kuid vahekorras olemine räpaste ja teravate esemetega ei ole turvaline. Sinikad ja sisselõiked võivad tekitada põletikke ja valu. Mehhanofiilia ei ole niivõrd levinud fetiš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles