Vana hea uus mood

, ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtlevad meestele: Alexander McQueen
Mõtlevad meestele: Alexander McQueen Foto: SCANPIX

Aasta alguse poodide tühjendusmüügid on ühed aasta märkimisväärsemad, neist H&Mi ja New Looki omad eriti rahvarohked. Eesmärgiks vabaneda võimalikult kiiresti eelmise hooaja kaubast, et teha ruumi uuele.

Kuid uued tuuled puhuvad ka moelavadel. Kaks suve tagasi peeti esmakordselt meestemoele keskendunud moenädalat London Collections: Men. Üldse on sarnaselt kogu ülejäänud Briti moega viimastel aastatel rohkem tähelepanu saanud just meestemood – üha rohkem moekunstnikke pühendab uusima loomingu vähemalt osaliselt meestele.

Äsjasel meestemoe nädalal näitasid tõusvad disainitalendid järgmisi sügistalviseid kollektsioone. Disanerid Lou Dalton, kes moenädala sisse juhatas, ja Jess Cartner-Morley väärivad kindlasti meelde jätmist – üht tooni pehmest kangast pluuside-pükste komplektid näisid meeldivat mõlemale. Noor disainer Astrid Andersen, kes panustas metalsetele veevärvidele, tunnistas, et tema suurimaks inspiratsiooniallikaks oli film «Only God Forgives», kus peaosa mängib Ryan Gosling. Uute nimede kõrval esitlesid meestemoodi ka tuntud tegijad J. W. Anderson, Christopher Kane, Alexander McQueen.

Nüüd jääb ainult üle põnevusega oodata, mida toob põhiliselt naistemoodi esitlev Londoni moenädal. Kuid juba meeste moenädal näitas esimesi märke sellest, kui tähelepanuväärsed on uuel hooajal erinevad rohelised toonid. Samuti ei ole kuhugi kadunud lopsaka vormiga üleriided ja meeste kandekotid. Lisaks tõestas Tom Ford, et must-valge riietus on endiselt šikk, ja Christopher Shannon näitas, et ka oranžil tasub silm peal hoida.

Lisaks sellele puhuvad vanad moetuuled. 2. märtsini on Somerset House’is avatud suursugune näitus «Isabella Blow: Fashion Galore!», mis keskendub meie seast lahkunud moetoimetaja ja kunstniku   elule ja garderoobile. Oma 30-aastase karjääri jooksul oli Blow mitmete Briti väljaannete moetoimetaja ning mängis olulist rolli nii moegeeniuse Alexander McQueeni kui ka modellide Stella Tennanti ja Sophie Dahli avastamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles