Nippe, kuidas raseduse ajal pisipõnni kantseldada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled lapseootel ja sul on kodus juba üks põngerjas, kes pidevalt su tähelepanu nõuab, siis võib sul veidike nõu vaja olla, kuidas raseduse ajal väikelapsega hakkama saada.

Suhtu asjasse rahulikult ja ürita energiat säästa. Pisipõnni kasvatamine raseduse ajal pole üldse keeruline, kui sead oma tervise esikohale ega mängi väikelapsega palju energiat nõudvaid mänge, kirjutab iDiva.

Keskendu majapidamistööde asemel iseendale

Jaga majapidamistööd kellegi teisega ära ja keskendu enda eest hoolitsemisele. Kui sul on kodus energiline põngerjas, siis võiksid talle õpetada, kuidas kodu korras hoida. Kui ta on selleks veel liiga noor, palu oma abikaasalt, elukaaslaselt, emalt või sugulastelt abi, et nad aitaksid sul mõnikord last hoida. Ürita võimalikult palju puhata ja hoia oma tervist.

Mänguaeg olgu rahulik

Raseduse ajal, eriti esimesel trimestril, valdab keha üleüldine väsimus. Jälgi, et regulaarsed mängutunnid pisipõnniga liiga intensiivseks ei muutuks ega liigselt su energiat kulutaks. Pisipõnnil on tohutult energiat, aga sul pole. Mängi lapsega ja kaasa teda asjadesse, mis on huvitavad, arendavad ja mõjuvad sulle rahustavalt. Kaasa mängudesse muusikat, joonistamist, käsitööd ja raamatuid.

Maga samal ajal kui väikelaps magab

Raseduse ajal peaksid oma magamisharjumusi muutma nii, et need oleksid pisipõnni magamisega sünkroonis. Ürita samal ajal magada, kui laps magab, sest muul ajal nõuab ta sinu tähelepanu. Mida väiksem laps on, seda rohkem ta magab ja see tähendab, et ka sina saad oma energiavarusid taastada.

Räägi pisipõnniga

Rasedus on hea aeg väikelapsega sideme loomiseks ja talle selgitamiseks, et peagi on tal pisike mängukaaslane. Lapsed on tundlikud ja nad saavad aru, kui emme ei taha, et teda segatakse. Õpeta lapsele, et ta võib näiteks su kõhuga rääkida, sest väike õde või vend kuuleb teda kõhu sees. Kes teab, ehk tahab pisipõnn sulle lausa lõõgastavat massaaži pakkuda, kui sa puhata tahad.

Pea meeles, et rasedus on ajutine ja peagi on majas kaks last ja kaks korda rohkem rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles