Kui palju on rohelises tees kofeiini?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kofeiin võib kehast vedelikku välja viia, kiirendada südametööd ning suurendada ärevust ja ärrituvust. Kui plaanid kohvi asemel hakata rohelist teed jooma, siis tasub teada, et ka roheline tee sisaldab kofeiini. Aga kui suures koguses?

Kui tarbida päevas üle 300 milligrammi kofeiini, siis suureneb ärevustunne. Kuigi kofeiini vähendamine aitab ka ärevust vähendada, tuleks seda teha aeglaselt, kirjutab healthmeup.com.

Kofeiiniga liialdamine võib tekitada meeltesegadust, ebaühtlaseid südamelööke, sagenenud urineerimist ja maoprobleeme. Kofeiinisõltuvus võib muuta närviliseks ja kergesti ärrituvaks.

Kui palju on siis rohelises tees kofeiini? Kui ühes kohvitassis on keskmiselt 100-150 milligrammi kofeiini, siis rohelises tees on ühe tassi kohta 25 milligrammi kofeiini.

Kohvi asendamine rohelise teega vähendab küll kofeiini kogust organismis, kuid su organism saab endiselt kofeiini tee seest.

Enamasti juhtub nii, et inimesed joovad rohelist teed kaalulangetamiseks ega pane tähele rohelise tee joomisega kaasnevaid sümptomeid. Ent oluline on ka see, millist tüüpi rohelist teed keegi eelistab. Tervisele on kasulikumad need rohelised teed, mida pole kemikaalidega töödeldud.

Rohelise tee puhul peaks meeles pidama ka seda, et rohelist teed ei keedeta, sest keetmine hävitab tees olevad flavonoidid. Väldi kotikestes olevat rohelist teed, sest neis on rohkem kofeiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles