Kas oled valmis partneriga kokku kolima? Tee test ja saad teada!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti Ameerikas läbi viidud uuring tõestas, et paaridel, kes enne abiellumist koos elavad, oma tugevam omavaheline side ja nad jäävad tõenäolisemalt kokku ka tulevikus. See on hea uudis kõigile neile, kes plaanivad partneriga kokku kolida, aga kõigepealt oleks hea siiski asjad läbi mõelda.

Unusta hetkeks emotsioonid, mõtle objektiivselt ja vaata, mitmele küsimusele järgnevatest sa jaatavalt vastaksid. Kui enamik vastuseid ei ole jaatavad, siis peaksite hoolikalt järgi mõtlema, kas kokku kolimine on ikka õige samm, kirjutab Daily Mail.

Küsimused, mis vajavad kindlat jah-sõna (ära kõhkle vastamisel):

  1. Kas partner tekitab sinus hea tunde ja kas sa oled õnnelikum, kui enne temaga kohtumist?
  2. Kas sa saad olla sina ise?
  3. Kas oled näinud, kuidas partner käitub erinevates olukordades: igapäevaselt, pidulikel üritustel, pinge all töötades, sõpradega ja perekonnaga olles? Kas ta sai neis olukordades hästi hakkama?
  4. Kas teie eelistused ja vaated ühtivad?
  5. Kas te olete vähemalt kolmes järgnevas asjas ühel lainepikkusel: keemia (olete teineteise jaoks ihaldusväärsed), sobivus (teil on sarnane taust ja huvid), ühised eesmärgid (tahate elult samu asju), tempo (liigute elus edasi samas tempos, olete mõlemad kiired või aeglased), ajastus (olete valmis end teineteisele pühendama)?
  6. Kas te suhtlete omavahel hästi (või arvate, et suudate ajapikku seda saavutada)?
  7. Kas sa usaldad partnerit ja usud, et ta on truu? Kui ta läheb sõpradega välja, kas ta räägib sulle hiljem detailselt, keda ta kohtas, kellega koos oli?
  8. Kas te saate teineteise pere ja sõpradega hästi läbi? Kui kumbki teist ei talu vastaspoole lähedasi, siis see pole hea märk.
  9. Kas te loodate elus olulised eesmärgid saavutada enam-vähem samal ajal? Kas teil on sarnased sihid ja mõtted abiellumise, laste ja tuleviku osas?
  10. Kas su sisetunne ütleb, et see mees on sinu jaoks õige?
  11. Kas ta meeldib sulle ja sa armastad teda?

Küsimused, mille puhul võiks jaatavalt vastata:

  1. Kas partner on usaldusväärne?
  2. Kas te langetate koos otsuseid?
  3. Kas teil on esinenud vaidlusi ja sa oled rahul sellega, kuidas olete need lahendanud? Vaidluste puhul on olulisem see, kuidas te need lahendate, mitte kui harva/tihti te vaidlete.
  4. Kas te mõlemad olete võimelised tunnistama seda, kui eksite?
  5. Kas partner on psühholoogiliselt stabiilne? Kui ta on liiga armukade, kaitsev või tal esineb probleeme mõne mõnuaine kuritarvitamisega, siis oleks aeg edasi liikuda.
  6. Kas te olete rahul teievahelise intiimsusega?
  7. Kas te naerate tihti, teil on sarnane huumorisoon ja suudate üksteise üle naerda ilma, et asi muutuks õelaks?
  8. Kas te sobite omavahel seksuaalselt? Kui teie libiido on erinev, kas olete leidnud kompromissi, mis mõlemale sobib?
  9. Kas olete rahul koos ja lahus veedetud ajaga? Kas «meie» ja «minu» aeg on tasakaalus?
  10. Kas usaldate teineteist ja usute, et partner hoiab teie saladusi? Mitte ainult suhte hoidmise suhtes, kas saad kindel olla, et ta toetab sind rahaliselt ja jääb ka halbadel aegadel sinu kõrvale?
  11. Kas suudate elada teineteise vigadega? Igal inimesel võib esineda tüütuid harjumusi, aga kui miski sind tõepoolest ärritab, siis muutub see ajapikku ilmselt veelgi tüütumaks.
  12. Kas olete koos, sest tahate olla või ainult sellepärast, et su bioloogiline kell tiksub ja sa kardad, et ei leia enda kõrvale kedagi teist?
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles