Imelihtsad harjutused, mis teevad südamele head

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas hoidud jõusaalist ja sealsetest imemasinatest? Õnneks on mitmeid soodsamaid mooduseid, kuidas lihasmassi kasvatada. Lisaks sellele, et vastupidavustreening aitab keha vormi saada, parandab see ka vererõhku ja alandab diabeedi riski.

Treening raskustega parandab ka meeleolu ja võitleb depressiooniga, täpselt nagu jalutuskäik või kerge sörkjooks ümber oma kvartali. Loe edasi ja saad teada, millised harjutused mõjuvad üldiselt kehale ja südamele väga hästi, kirjutab Woman's Day.

Kui keegi helistab sulle, tõuse püsti ja siruta end nii, et seisaksid päkkadel. Kui vaja, kasuta vaba kätt selleks, et mõne mööblieseme toel tasakaalu hoida. Ürita selles asendis paar sekundit püsida, pinguta oma kõhulihaseid ja tuharalihaseid ning lase siis alla.

Oma lemmiktelesaadet vaadates seisa selg vastu seina ja lase end põlvedest allapoole, kuni põlved on 90-kraadise nurga all (pahkluud olgu põlvedega kohakuti). Hoia end paar sekundit selles asendis, tõuse püsti ja korda harjutust. Kui sa ei taha seda harjutust saate ajal teha, kasuta ära reklaamipause.

Selle asemel, et koju jõudes oma käekott kohe maha panna, tõsta seda hoopis mõned korrad üles. Hoia käekoti sangadest kinni ja too parem käsi parema õla juurde. Seejärel lükka käsi uuesti sirgeks. Tee seda mõlema käega 10 korda.

Kui pead sörkjooksu ajal või pesuruumi minemiseks treppi kasutama, võta kaks astet korraga. Astmete vahelejätmine mõjub hästi kõõlustele ja tuharalihastele, samuti seljale. Kalluta end natuke ettepoole ja tõuka end üles päkkade abil.

Kui ootad, et kohvi saaks valmis või seisad kohvikus järjekorras, ürita seista nii, et su kehakaal oleks võimalikult võrdselt jaotatud. Tõmba kõhulihased sisse (naba liigub selgroo poole) ja pinguta tuharalihaseid. Hoia seda asendit 20 sekundit, puhka ja korda.

Kui valmistad köögis süüa, kasuta köögipindu kätekõrverduste tegemiseks. Seisa umbes vöökoha kõrgusest kapist paarikümne sentimeetri kaugusel, pane käed kapiäärele ja astu paar sammu tahapoole. Hoia kõhtu lamedana ja selgroogu sirgena ning kõverda küünarnukist käsi, tuues rinna köögikapile võimalikult lähedale, kuid mitte selle vastu. Ürita söögitegemise ajal teha 10-15 kätekõverdust. Väike nõuanne: ära kiirusta. Tee kätekõverdusi aeglaselt, see soodustab lihaste kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles