Naine võttis endalt elu, sest ei talunud oma juuksevärvi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

26-aastane Briti kontoritöötaja Frances Warren oli nii mures oma juuksevärvi pärast, et ei saanud ärevusest ja stressist üle ning tegi enesetapu.

Juurdlusest tuli välja, et mõned nädalad enne juhtumit pöördus Frances oma perearsti poole, kes märkas naise suurt ärevust ja stressi. Naine oli mures, et ta blondid juuksed näivad kollakad või punakad, kirjutab Daily Mail.

Francesi elukaaslane Sam teatas oma kirjalikus avalduses, et juuksed olid naise kinnisideeks vähemalt kaks kuud enne enesetappu. «Ta muutis oma juuksevärvi neli või viis korda ja oli ohjeldamatult ärritunud. Ta ei kuulanud mind, kui ma ütlesin, et ta juustega on kõik korras. Ta mõtles ainult oma juuksevärvile,» teatas mees.

Varem elas paar üürimajas, kuid raha säästmise nimel kolisid nad vanemate juurde, et hiljem reisida ja oma kodu osta. Elumuutus mõjus aga naisele halvasti ja ta ostis abi psühhoteraapiast. Nii perearst kui psühholoog diagnoosisid naisel depressiooni, kuid ei näinud suitsiidiriski. Arstide sõnul olid juuksed naise ainus kinnisidee. Frances oli nõus osalema kognitiivse käitumise kursusel, kuid antidepressantide võtmisest ta keeldus.

Päev enne endalt elu võtmist oli naine oma juuste pärast taas väga närvis. Francesi ema sõnul oli ta jälle veendunud, et juuksed on liiga punased (vaata pilte siit). Ta vihkas oma välimust ja ütles, et tahaks pigem surra. Öösel saatis Frances oma juuksurile 50 sõnumit, milles nõudis, et juuksur kohe hommikul tema koju juukseid värvima läheks. Hommikul keeldus naine tööle minemast ja väitis emale, et on haigeks jäänud.

Hommikul külastas juuksur depressioonis naist ning lubas ta juuksed korda teha, kuigi neil polnud midagi viga. Paraku polnud tal kohe aega, sest pidi teise kliendi juurde minema. Eelnevalt oli juuksur mitu korda Francesi juukseid heledamaks tooninud, kuid klient polnud ikka rahul ja ütles, et vihkab oma juukseid, sest need on liiga kollased.

Kui Frances oma sõbrannadele helistas ja juuksevärvist rääkis, ütles ta ka otse välja, et ei taha enam elada. Keegi ei võtnud tema kurtmist tõsiselt, ka parim sõbranna ei uskunud, et keegi võiks end juuksevärvi tõttu tappa.

Kui Francesi vanemad õhtul koju läksid ja teda kusagilt ei leidnud, helistasid nad politseisse, sest naise käekott oli kodus. Mingit kirja kuskilt ei leitud, kuid varasemad sõnumid ja telefonikõned viitasid, et ta ei suutnud juuksevärvist põhjustatud stressiga kuidagi hakkama saada.

Kaks päeva hiljem leiti lähedal asuvast metsast Francesi surnukeha, ta oli ennast üles poonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles