Toiduained, mis võitlevad vananemisega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tasakaalustatud menüü, milles on värskeid puu- ja juurvilju, on rikkalik antioksüdantide poolest ja aitab kehal võidelda vabade radikaalidega, mis põhjustavad vananemist. Kui tahad välja näha ja tunda end nooremana, siis on oluline süüa palju puu- ja juurvilju, täisteratooteid ja kala.

Millised toiduained lisaks eelpool mainituile aitavad vananemisega võidelda? Sellest kirjutab healthmeup.com.

Punastes läätsedes on palju valke ja kiudaineid - mõlemad tekitavad täiskõhutunnet. Läätsed on ühtlasi hea asendus lihale ja aitavad puhastada soolestikku.

Oad on kasulikud, sest neis on palju valke, nad soodustavad juuste kasvu ja muudavad juuksed paksemaks.

Munades on palju rauda ja biotiini, mis mõjuvad nahale hästi, sest hoiavad nahka siledamana. Ühtlasi soodustavad need juuste kasvu.

Guajaav on meie poodides eksootiline vili, ent selles on palju C-vitamiini, mis aitab hästi vananemisega võidelda. Lisaks tõstab see kollageeni tootmist ja muudab naha siledaks.

Sardiinid on rikkalikud omega-3 rasvhapete poolest, mis panevad juuksed paremini kasvama ja muudavad need läikivamaks.

Spinatis on palju C-vitamiini, mida keha kasutab rasu tootmiseks. Rasu hoiab juukseid läikivate, siledate ja nooruslikena ning aitab ennetada juuste kuivaks muutumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles