Kuidas suurendada rasestumise võimalust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rasedaks jäämine võib esmapilgul tunduda lihtne: seemne- ja munarakk saavad kokku, toimub viljastamine ja beebi hakkab kasvama. Tegelikult mõjutavad mitmed asjad paari viljakust ja nende võimet rasedaks jääda.

Nii naised kui mehed peavad teatud asjadele mõtlema ja kindlaid samme tegema kindlustamaks, et nad on füüsiliselt valmis last eostama, kirjutab Genius Beauty.

Alates toitumisest kuni regulaarse seksini, siin on viis olulist asja, millele paarid peaksid mõtlema, et suurendada rasestumise võimalust.

Jälgi ovulatsiooni

Naiste menstruatsioonitsüklis on üks periood, mis soodustab rasedaks jäämist. Viis või kuus päeva enne ovulatsiooni ja ovulatsiooni päeval on see tõenäosus kõige suurem. Munarakud on ühe päeva elus, kuid sperma võib elutseda kuni nädal aega. Naised saavad küll kindlaks teha, millal neil ovulatsioon esineb, kuid rasestumise võimalus on suurem, kui te harrastate regulaarset seksi - vähemalt korra iga 2-3 päeva tagant.

Lõpeta suitsetamine, alkoholi tarbimine ja vähenda kofeiini tarbimist

Paarid, kes soovivad rasestuda, ei peaks suitsetama. Suitsetavad naised on vähem viljakad ja suitsetamine mõjutab ka sperma kvaliteeti meestel. Suitsetamisest loobumine on keeruline, seega kui mõlemad paarilised otsustavad seda teha, siis teineteist toetades võib see lihtsam olla.

Naised ei pea kofeiinist täielikult loobuma, kuid kofeiini limiteerimine vaid ühele tassile päevas suurendab rasestumise võimalust.

Kuigi puuduvad uuringud selle kohta, kui palju alkoholi võib tarbida, kui te üritate rasedaks jääda, on kindlaks tehtud, et mida rohkem alkoholi naine tarbib, seda vähem viljakas ta on. Alkohol võib mõjutada ka meeste viljakust, seega mõlemad partnerid peaksid alkoholi tarbimist piirama.

Toitu tervislikult

Naise keha vajab palju vitamiine ja mineraale, et raseduseks valmistuda. Erinevate toiduainete proovimine ja tasakaalustatud menüü on kõige tähtsamad, seega puuviljad ja rohelised aedviljad, piimatooted ning valgud on kõik väga olulised. Naine, kes üritab rasedaks jääda, võiks võtta ka multivitamiine.

Tähtis on ka treening. Üle- või alakaal võivad vähendada rasestumise võimalust ning kaaluprobleemid soodustavad nurisünnituse esinemist. Kehamassiindeks, mis jääb vahemikku 18,5-24,9 on kõige soodsam naisele, kes soovib rasedaks jääda.

Ärge unustage spermat

Loomulikult peab naine ette valmistuma rasedusest, ent sama oluline roll selles võrrandis on ka spermal, mis tähendab seda, et mees peab olema heas vormis, et toota kvaliteetset spermat. Steroidide või hormoonide võtmine võivad viljakust mõjutada. Täpselt nagu naine võiks toituda tervislikult, kehtib see ka mehe kohta. Meeste jaoks on olulised vitamiinid foolhape ja tsink, mida leidub rohelistes köögiviljades, täisteratoodetes ja munades. Ka stress vähendab sperma kogust ning võib muuta erektsiooni saamise keerulisemaks.

Külastage arsti

Mõlemad partnerid võiksid regulaarselt arsti juures kontrollis käia. Arst annab teile mõlemale nõu, mida süüa ja millist trenni teha, samuti saab ta kontrollida, mis teie viljakust mõjutada võib. Arst saab anda nõu elustiilimuutuste osas ja pakkuda välja variante, kuidas rasestumist kiirendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles