Kuidas mõjutavad armusuhted kehakaalu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske suhe toob endaga kaasa palju armastust, naeru ja naiste puhul järjest kasvava vööümbermõõdu, selgus hiljuti avaldatud uuringust.

Uuringu käigus selgus, et naiste tunded mõjutavad nende kehakaalu. Suurem osa Suurbritannia naistest ütles, et nad on kõige saledamad olnud neil hetkedel, kui kõik muud asjad elus pole hästi läinud, kirjutab Female First.

Selgus, et suhtes olles võtavad naised esimese aasta jooksul keskmiselt kaalus juurde 3,3 kilogrammi ja enamik naisi ütles, et kaalutõus on tingitud sellest, et nad on õnnelikud. Ent veidike alla poole naistest tunnistas, et kaalutõusu süüdlaseks on partneri ebatervislikud toitumisharjumused, mis on neile külge jäänud.

Meeste puhul on asi vastupidine, sest mehed kipuvad esimese aasta jooksul kaalus alla võtma ja nende sõnul olid põhjuseks partneri tervislikud toidueelistused.

Sarah Bailey, kes antud uuringu läbi viis, kommenteeris uuringu tulemusi järgnevalt: «Tuleb välja, et meie mõtteviisid ja tunded mõjutavad oluliselt meie kehakaalu. Kuigi naised kipuvad õnnelikus suhtes olles pigem kaalus juurde võtma, võtavad mehed kaalus alla. Oli väga huvitav näha, kuidas õnn meie kehakaalule mõjub ja tundub, et kui naised ei koge õnne, siis hakkab ka nende kehakaal vähenema.»

Bailey selgitas, et kui me tunneme end armuelus mugavalt, siis see tõstab enesekindlust ja see võib olla üheks põhjuseks, miks me kaalus juurde võtame.

«Kui su kehakaal ei mõjuta su tervist, siis pole põhjust muretsemiseks. Õnn mõjub meie tervisele hästi ja see on tähtsam, kui liibuvatesse teksastesse mahtumine,» ütles Bailey.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles