Levinud meigivead, mis teevad naise vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui põsepuna õigesti kasutada, teeb see palju nooremaks.
Kui põsepuna õigesti kasutada, teeb see palju nooremaks. Foto: SCANPIX

Puna palgeil ja kaunis huulevärv võivad naise välimuse tuntavalt nooremaks teha, kuid kui meiki valesti kasutada, võib sellega aastaid hoopis juurde lisada.

Paljud juba teavad, et päikesekaitsekreemi tuleks näole määrida iga päev, kuid oluline on seejuures ka õige tehnika. Kuulsuste meigikunstnikud selgitavad Fox Newsi ajakirjas lähemalt, milliste meigivõtete kasutamisega naised tavaliselt ämbrisse astuvad.

Liiga hele või liiga tume peitekreem

Petepulga abil saab väga hästi peita kortse, punetavaid laike ja tumedaid silmaaluseid, kuid kasutades vale värvi, teeb see naise palju vanemaks. «Paljud naised on peitepulka kasutades liiga julged ja kasutavad silmaaluseid peites liiga heledat tooni, mis jätab vanamoelise mulje,» sõnab Glam.com’i peatoimetaja Nola Weinstein. Ta soovitab kasutada hoopis CC-kreemi, mis pole nii raske kui peitekreem, kuid millel on sama head (kui mitte paremadki) omadused. «Enamik neist kreemidest jätab värske ja väljapuhanud mulje, mitte ei tekita tunnet, nagu sa oleksid kurnatud.» Kui tahad kasutada peitepulka või peitekreemi, siis vali hoolikalt, et see sobiks sinu loomuliku nahatooniga.

Liiga palju puudrit

Puuder kinnitab meigi, vormib näo kuju ja ei lase sel läikima hakata, kuid kui selle kasutamisega minnakse liiale, settib puuder kortsukeste vahele ja toob need rohkem esile. «Selleks, et naha rasusust kontrolli all hoida, proovi tasakaalustavate omadustega niisutavat kreemi või õlivaba jumestuskreemi, mis katab nahavead kogu päevaks,» soovitab Emmy võitnud jumestuskunstnik Vanessa Elese. Lisaks tasub hoida käekotis salvrätte, millega võiks päeva jooksul aeg-ajalt nägu tupsutada, et rasu eemaldada. Nõnda ei pea meiki pidevalt juurde lisama. «Salvrätikutega tupsutan enda nägu ja soovitan seda ka klientidele. See nipp sobib nii telesalvestustel kui ka muul ajal. Salvrätikud imavad rasu endasse ja ei aja meiki laiali ning nõnda ei pea nahka ummistama lõputute meigikihtidega.»

Unustad ühe toote

Kindel võimalus, kuidas end meikides vanemaks teha, on primer’i ehk meigialuskreemi kasutamata jätmine. «Primer on väga oluline just küpsemale nahale, sest sellega saab katta pisemad vead nahal ning jumestuskreemi peale kandmiseks jääb puhas lõuend,» soovitab Hollywoodis töötav staaride meikar Juliana Landis.

Sa ei kasuta kreemjaid tooteid

«Kui naised vananevad, muutub nahk näol ja kaelal kuivemaks ja õhetav kuma hääbub,» räägib SkinOwli looja Annie Tevelin. «Selleks, et nooruslikku välimust pikendada, peaks kuivad puudrid asendama kreemjate meigitoodetega, sealhulgas peaks kasutama ka kreempuudrit ja kreemjat põsepuna. Puuder hakkab tõmbama rohkem tähelepanu kortsudele ja vagudele näos.»

Liiga tugevad jooned

Kõik teavad, et silmapliiatsiga saab silmi esile tuua ja neid suuremaks teha. Kui kasutatakse liiga tumedat silmapliiatsit ja jooned on väga teravad, siis tulevad kortsud silmanurkades ja mujal silmade ümbruses oleval õrnal nahal rohkem esile.«Kindlapiirilise joone asemel hajuta pliiatsijoont ja värvi pigem ainult ülemise lau äärt,» kommenteerib jumestuskunstnik Amanda Shackleton, kes on töötanud nii Vogue’is kui Glamouris. «Nõnda rõhutad silmi, aga ei tee neid raskeks. Selle tulemusena jääb mulje, et ülemised laud on kõrgemal, ja see loob alati värkema ja noorema välimuse.»

Ekstreemsed kulmud

Kõigile ei ole looduse poolt antud tihedaid ja kauni vormiga kulme, kuid meigikunstnik Hilary Kennedy sõnul on kulmude liiga tumedaks joonistamine üks kõige rängemaid meigiapse, mida paljud naised teadmatusest teevad. Kulmupliiatsiga saab tõesti kulme täita ja kuju muuta, kuid selleks peab leidma õige värvitooni. «Kui sa oled brünett, vali värv, mis on su juuksevärvist ühe tooni võrra heledam. Kui oled blond või punapea, tuleks kulme värvida tooni võrra tumedama värviga,» õpetab Kennedy. «Ka kulmupuudriga saab hästi kulme täita ja sellest ei jää liiga karmid randid.» Alusta sellest, et kammid kulme altpoolt üles läbipaistva kulmugeeliga. Siis tulevad välja hõredamad kohad, mida peaksid värviga täitma, keskendudes kulukaarele.

Metalsed värvid

«Intensiivsed metalsed toonid enam teatud vanuses naistele hästi ei sobi,» hoiatab staaride meigikunstnik Sonia Kashuk. «Proovi värve, millel on kerge läige. Selleks pole vaja hõbedat silmavärvi, et silmi särama panna või nooruslikku meiki teha.»

Üks inetu huulevärv

Sulle võib tunduda, et kahvatulilla huulevärv on värske ja nooruslik, mida võib kanda nii päeval kui õhtusel ajal, kuid lillakas alatoon teeb huuled näiliselt kitsamaks ja see on selge vananemise märk. «Jäta lilla huulepulk vanaemale,» ütleb Weinstein. «Vali julge punane, pehme roosa või läikiv neutraalne toon, mis on moodne ja toob su ilu esile.»

Huulelaineri värv

Eksperdid on ühel nõul, et huulepliiatsi abiga saab huuli täidlasemaks muuta ja huulevärvi kinnitada. Vale on aga see, kui huulelainer on huulepulgaga täpselt sama värvi. «Tegelikult tuleks kasutada huulelainerit, mis on sinu loomulikust huulte värvist hästi kergelt tumedam,» soovitab Elise. «Nõnda pole aru saada, mida oled huulte värvimisel kasutanud.» Lisaks jääb  nõnda mulje, et huulepulk on veatult peale kantud ja huuled tunduvad lopsakamad ja täidlasemad.

Põsepunaga liialdamine

«Kui sa ei taha välja näha nagu kloun, vali hele põsepuna või värv, mis sobib sinu nahatooniga,» soovitab Kennedy. «Naerata ja kanna põsepuna otse põsesarnadele, hajutades seda meelekohtade suunas. Kui põsepuna õigesti kasutada, teeb see palju nooremaks, kuid kui seda kasutatakse liiga palju või on valitud liiga tume puna, teeb see naise hoopis vanemaks.» Tumedama nahatooniga ja oliivikarva nahaga naised peaksid valima sooja varjundiga põsepuna. Seevastu heleda nahaga naistele sobib pigem roosikarva põsepuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles