Kodune vaniljejäätis, mille valmistamiseks pole tarvis jäätisemasinat (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks, et kodus jäätist teha, on paljud inimesed soetanud omale jäätisemasina, mis selle protsessi lihtsamaks muudab. Kuid leidub ka selliseid koduse jäätise retsepte, mille tegemiseks pole eraldi masinat tarvis. Siin on üks imemaitsev näide.

Kodune vaniljejäätis
6-8 portsjonit

Koostisosad:

  • 2 suurt muna
  • 4 munarebu
  • 1/2 tassi suhkrut + 2 supilusikatäit suhkrut
  • 1/4 teelusikatäit soola
  • 1 vaniljekaun
  • 1 tass vahukoort
  • 1 teelusikatäis vaniljeekstrakti

Pane munad, munarebud, 1/2 tassi suhkrut ja sool kaussi. Tee vaniljekaun keskelt pooleks ja kraabi seemned välja, lisa tühjaks kraabitud kaunad ja seemned kaussi. Kuumuta segu umbes 10 minutit, segades aeg-ajalt, et muna ei muutuks munapudruks.

Soovitatav oleks segu kuumust mõõta ja segu pliidilt eemaldada, kui selle temperatuur on umbes 70 kraadi. Eemalda segu pliidilt ja pane jahtuma, võta vaniljekaun sellest välja. Kui juhtub, et osa munast läheb kuumutamise käigus munapudruks, siis lase segu läbi suureaugulise sõela ja klopi ülejäänud segu uuesti vahule.

Vahusta teises kausis vahukoor. Lisa 2 supilusikatäit suhkrut ja 1 teelusikatäis vaniljeekstrakti. Jätka vahustamist, kuni tekivad pehmed tipukesed.

Võta munasegu jahtumast ja lisa sellele 1/3 vahukoorest. Tõsta ka ülejäänud vahukoor munasegu sisse ja vala segu anumasse, millega plaanid selle külma tõsta. Pane segu pinnale toidukile, et segule ei tekiks jäika kihti peale.

Pane 4-6 tunniks jääkappi seisma ja jäätis ongi valmis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles