Kas aeglaselt söömine soodustab kaalulangust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kiirelt söömine võib aidata sul ju paremini oma päevasest graafikust kinni pidada, kuid lisakilode vältimisele see just soodsalt ei mõju. Paljud uuringud on seostanud aeglaselt söömist kaalulangetusega ja lõpuks ometi tõestas üks uuring, et aeglaselt söömine tähendab ka vähem söömist.

Aeglaselt süües keskendume rohkem toidule ja naudime söögikorda enam. See on juba mõnda aega olnud väga tõhus kaalulangetuse nipp, mis võib vähendada päevast kalorite tarbimist 150-200 kilokalori võrra, kirjutab healthmeup.com.

Aeglase söömise ajal on suutäied väiksemad ja suureneb söömisele kuluv aeg, mis tähendab, et su keha tajub paremini, millal on toiduisu rahuldatud. Lisaks mõjub aeglaselt söömine paremini seedimisele ja aitab ennetada puhitustunnet.

Aeglaselt söömine vähendab ka mõttetut söömist, sest aju keskendub rohkem toidule, mida sa sööd ja suudab paremini maha suruda isusid ebatervislike toiduainete järgi.

Kuna inimesed ei jälgi süües oma söömiskiirust, siis tuleks esialgu sundida end aeglasemalt närima. Ajapikku kujuneb see juba harjumuseks ja peagi märkad, et see mõjub hästi su kehakaalule ja et sa oled hakanud toitu rohkem nautima.

Kuulsustest on näiteks näitlejanna Gwyneth Paltrow tunnistanud, et eelistab aeglast söömist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles