Välimusega seotud küsimusi, mida ei tasuks kunagi esitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi küsinud kellelgi ilurutiini kohta ja seejärel soovinud, et sa poleks seda küsinud? Välimusega seotud küsimuste esitamine võib muutuda väga isiklikuks ja panna teise inimese ebamugavasse olukorda.

Järgnevalt on välja toodud mõned välimusega seotud küsimused, mida ei tasuks teisele inimesele kunagi esitada, kirjutab Yahoo! Shine.

1. Kas see on su loomulik juuksevärv? Kui miski sind seda küsimust esitama pani, siis ilmselt ei ole tegemist loomuliku juuksevärviga. Ent mitte kõik inimesed ei taha tunnistada, et nad oma juukseid värvivad, seega tasuks selle küsimusega ettevaatlik olla.

2. Kas sa tead ka, kelle nägu sa oled? Selle küsimuse muudab ebameeldivaks see, kui küsimusele eelneb/järgneb: «Ära saa minust valesti aru, aga...» See, kellele antud küsimus esitati, võib hakata mõtlema, kas ta on nimetatud inimesest ilusam või kas ta peaks enda juures midagi muuta, et mitte seda inimest meenutada.

3. Kas sa oled oma hambaid valgendada lasknud? Selle küsimusega viitab küsija sellele, et vestluspartneri hambad olid enne kollasemad/koledamad. Hammaste valgendamine on üks isiklik teema, mida ei tasuks puudutada, kui inimene pole ise just maininud, et lasi seda teha.

4. Miks sa nii väsinud välimusega oled? Sest tõenäoliselt ei kanna antud inimene sel hetkel meiki. Või on ta väsinud, sest tal on unehäired või ei lase lapsed kodus välja puhata. Jällegi isiklik teema, mida ei tasuks torkida.

5. Kas sul on juuksepikendused? Juuksepikendusi kandvad inimesed eelistaksid seda, et teised peavad neid nende pärisjuusteks. Või isegi kui on aru saada, et tegemist on juuksepikendustega, siis ei võtaks keegi seda teemat jutuks.

6. Kas sa oled päikest võtnud? Ei, ma käisin solaariumis, kuid ma ei taha seda tunnistada, et vältida negatiivseid pilke.

7. Miks sa nii pisike oled? Paljude lühikeste naiste jaoks on tüütu see, kui pidevalt uuritakse nende pikkuse kohta. Teine võimalus, kuidas mõista selle küsimuse negatiivset külge, on muuta see vastupidiseks: «Miks sa nii suur oled?» Sellist küsimust ei taha ükski naine kuulda.

8. Kas su juuksed on loomulikult niivõrd lokkis? Kuna loomulikud lokid kipuvad olema pigem lainete moodi, siis võib taolise küsimuse esitamine naisele, kel on keemilised lokid, viidata, et tema lokid on hakanud välja kasvama ja oleks aeg uued teha.

9. Kas su silmad on päriselt ka seda värvi? Tänapäeval on võimalik soetada värvilisi läätsesid ja kui siniste silmadega inimene otsustab kanda pruune läätsi, siis pole teiste asi seda esile tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles