Mille poolest on õlu tervisele kasulik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastaid oleme lugenud selle kohta, kuidas vein mõjub tervisele hästi, kuid hiljuti avaldatud uuring näitas, et vein ei pruugi ainuke alkohoolne jook olla, mille mõõdukas tarbimine on kasulik. Ka õllel on omad kasulikud omadused.

Uuringu käigus selgusid mõned üllatavad asjaolud, miks mõjub õlle joomine tervisele hästi. Meeles tasuks pidada aga seda, et õlu on kasulik vaid juhul, kui selle joomisega liiale ei minda, kirjutab terviseportaal healthmeup.com.

Muudab luud tugevamaks

Uuringuga tehti kindlaks, et kahe õlle joomine päeva jooksul võib aidata luid tugevamaks muuta. Õlu mõjub luudele hästi, sest õlles sisaldub räni. Samas tuleb ära märkida ka see, et sama uuringuga tehti kindlaks asjaolu, et rohkem, kui kahe õlle joomine päevas võib luid hapramaks muuta ja seeläbi suureneb luumurdude oht.

Mõjub südamele

Mitmed uuringud on näidanud, et õlu mõjub südamele hästi. Näiteks on kindlaks tehtud, et 1-2 õlle joomine päevas tõstab hea kolesterooli taset, mis aitab ennetada arterite ummistumist.

Terved neerud

On selgunud seegi, et õlle joomine aitab ennetada neerukivide teket. Võrreldes teiste alkohoolsete jookidega, vähendab õlle joomine neerukivide tekkeriski 40 protsendi võrra. Seda tänu sellele, et õlles sisaldub palju vett ja see soodustab kuseeritust.

Rikkalikult B-vitamiini

Õlu on hea B-vitamiinide allikas. Vitamiinid B6 ja V12 aitavad südame tervist hoida vähendades homotsüsteiini taset, mis võib arteritele liiga teha ja vereklompe tekitada.

Hea kiudainete allikas

Õlut valmistatakse odrast, mis sisaldab beetaglükaani (lahustuv kuidaine). See parandab südame tervist ja alandab kolesterooli taset. Ühtlasi aitab see isusid alla suruda, sest reguleerib seda, millised toiduained kõhust lahkuvad ning selle abil saab vältida ülesöömist. Siiski tasuks meeles pidada, et õlut tuleks tarbida mõõdukalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles