Kalamajas asuv Diip on tõepoolest diip

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Rosen

Deep – loe diip – tähendab inglise keeles sügavust. Uues Kalamaja restoranis Diip on sügavust ja süvenemist igas mõttes, nii ruumiliselt kui ka toiduliselt.

Umbes samasugune võiks välja näha ka üks lihtne, aga õdusa õhustiku ja sõbraliku pererahvaga Kalamaja korteri söögituba, mõtlen, kui pikergusse ja mõnusa suminaga täidetud restorani astun.

Erinevalt mõnest teisest Kalamaja menupaigast on seal taaskasutust vaid väike annus, lisaks mõned nutikad detailid, olgu või rehast riidenagid, ja tilluke mängunurk lastele. Ja publikuks pole mitte sugugi ainult «diibid» ajakangelased, vaid pigem kohalikud, kes välja sööma tulnud.

Laud on targu reserveeritud – muudmoodi vist ei pruugi juba praeguseks palju kiidusõnu teeninud uustulnuka juures igal ajal löögile pääseda. Seda enam, et kokana juhatab seal vägesid Toomas Lääts, kelle erilisel maitsemeelel ning kohalikku maalähedast ja suurlinlikku moodsat mikserdaval toidukunstil on palju austajaid.

Juba menüüs annavad jumet vihjed ausale toorainele, mis suuresti pärit siitsamast Eestist. Ning kui meeldivalt uje ja tähelepaneliku suhtlusviisiga kelner eelroad lauda toob, ongi see nagu üks suur hea äratundmine.

Vist üks kaugemaid kalu menüüs, Botnia lahe forell ja forellimari (8,50 eurot) koos rohelise, uputatud muna ja mõne praekartuliviiluga muutub suus üheks mahedaks tervikuks, abiks piisk kreemjat kastet ja vedel munakollane.
Riisikasalat ja pannileib (7,50 eurot) erivärviliste porganditupsudega on omamoodi ood koka seenekirele: see ei ole tavaline hapukoorene seenesalat, vaid metsaannid on enne vürtsidest-marinaadist tibake maitset kogunud. Mängu ilu lisab peediga lillakaks toonitud imeõhuke leivaviil salati all.

Pärlkuskussiga serveeritud kohakotlet (12,50 eurot) on aga üks paremaid kalakotlette, mida eales söönud olen. Kuumale suutäiele lisab stiilset särinat kerge ingverimekk, ükski lisand ei mängi kotleti maitset ka üle. Põhjaranniku kalasupi (7,50 eurot) puhtas leemes ilutsevad toekad valge ja punase kala fileetükid ning tundub, et ka selle keeduse mekki on osavalt pisut eksootilisemaks disainitud.  

Jah, portsjonid pole ehk hiigelmõõtu nagu pubis ja hinnadki pole teab kui odavad, kuid toiduelamus on kindlustatud. Veel kõrgemate hindade eest võite kusagil suvalises keldrirestoranis saada nii viletsat toitu, et väljas söömise isu kaob mõneks ajaks üldse.

Menüüst

  • Saaremaa maheveise tartar 9,50 eurot
  • Vana Sirge talu küülikuleem ja porgandipirukas 5,50 eurot
  • Tallekarree Rägavere mõisa maadelt 18,50 eurot
  • Pärlkuskussiga kohakotlet (pildil) 12,50 eurot
  • Tuuletasku kodujuustuvahu ja marjadega 5,50 eurot
  • Klaas valget veini (15 cl) 3,50–4,50 eurot
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles