Seitse põhjust, miks sa pole nii edukas, kui võiksid olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sulle tundub, et sa pole veel nii edukas, kui võiksid olla, siis peaks ehk enda jaoks täpselt sõnastama, mis on sinu arvates edu. Juhul, kui sa täpselt ei tea, mida eduks pidada, siis on oht, et järgid kellegi teise unelmaid.

Edu kohta on öeldud, et see on justkui lõputu teekond, mille puhul polegi oluline sihtpunkt, vaid hoopis teekond ise (sama kehtib ka õnne kohta). Järgnevalt on välja toodud mõned otsekohesed põhjused, miks sa pole nii edukas, kui võiksid olla, kirjutab Allwomenstalk.

Sa kardad

Hirm on üks suurimaid põhjuseid, miks inimesed ei saavuta edu. Hirmu tõttu kardetakse oma unistuste poole liikuda ja eesmärke saavutada. See võib tunduda rumalana, kuid tegelikult võib hirm olla inimese suurim vaenlane, mis takistab õnne tundmast või edu saavutamast, kui sa ei võta midagi ette, et oma hirmu kontrolli alla saada.

Negatiivsus

Enda ja teiste negatiivsus võivad takistada oma valdkonnas edu saavutamast. On öeldud, et inimese emotsioone mõjutavad viis inimest, kes teda ümbritsevad. Ja see vastab tõele, sest me õpime imiteerimise ja kordamise käigus. Kui taipad, et sind ümbritsevad vaid negatiivsed inimesed, kes sind maha teevad ega julgusta sind, siis võib-olla oleks aeg omale uued sõbrad leida. Lähedased inimesed peaksid sind toetama ja sinusse uskuma.

Lükkad pidevalt asju edasi

Paljud inimesed raiskavad aega mitte millegi tegemiseks ja seetõttu ei saa nad oma unistusi ellu viia. Pea meeles, et teod on sõnadest tähtsamad. Sel ajal, kui sina oma unistuse peale mõtled, teeb keegi selle teoks ja sa ei pruugigi kunagi edu kogeda. See võib karmilt kõlada, kuid samas vastab see tõele. Meil kõigil on aeg-ajalt karmi armastust vaja, et me liiga mugavaks ei muutuks.

Sa ei unista suurelt

Suured unistused võivad olla hirmutavad, sest need võivad sind panna oma võimetes kahtlema. Aga miski pole võimatu, kui sa kõvasti vaeva näed, et seda saavutada. Sa ei saa kunagi edu saavutada, kui sa ei julge suurelt unistada. Ära karda kunagi võimalustest kinni haarata, isegi kui esialgu tundub, et sa ei saa sellega hakkama.

Sa ei usu endasse

Selleks, et edu saavutada, tuleb endasse uskuda. Kui sul on piisavalt kannatlikkust ja kui sa kõvasti vaeva näed, siis on võimalik kõike saavutada. Usu endasse ja oma unistustesse, sest kui sa usud, et sa saad hakkama, siis pole mingit kahtlust, et nii juhtubki.

Pingutad oma unistuste nimel vaid siis, kui sulle see sobib

Ära pühendu oma unistustele vaid osaliselt, sa peaksid kogu aeg oma eesmärke silme ees hoidma ja nende poole liikuma. Võib-olla pead oma unistuste nimel mõned ohvrid tooma, kuid need on ju seda väärt. Ära tegele oma unelmate püüdmisega vaid siis, kui sul midagi paremat teha pole.

Sa pole piisavalt järjekindel

Kõik asjad ei lähe alati nii sujuvalt, kui tahaksid, kuid see ei tähenda, et peaksid alla andma. Liigu alati edasi, hoolimata takistustest, mis sinu teele satuvad. Suhtu oma eesmärkidesse kirglikult ja kõik muud asjad loksuvad ise paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles